Maizuru-Wakasa Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Maizuru-Wakasa Expressway.png
Maizuru-Wakasa Expressway map.png
舞鶴若狭自動車道
Begin Sanda
Einde Obama
Lengte 123 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chugoku Expressway Yoshikawa JCT

Afslagsymbool.svg1 West Sanda

Afslagsymbool.svg2 Sasayama

Afslagsymbool.svg3 Kasuga

Afslagsymbool.svg4 Fukuchiyama

Afslagsymbool.svg5 Ayabe

Knooppuntsymbool.svg6 Kyoto-Jukan Expressway Ayabe JCT

Afslagsymbool.svg7 West Maizuru

Afslagsymbool.svg8 East Maizuru

Afslagsymbool.svg9 Takahama

Afslagsymbool.svg10 Oi

Afslagsymbool.svg11 Obama

De Maizuru-Wakasa Expressway (Japans: 舞鶴若狭自動車道) is een expressway in Japan. De snelweg vormt een noord-zuidroute over het westen van Honshu, vanaf Sanda, vlakbij Osaka tot aan Obama aan de noordkust. De snelweg is 123 kilometer lang.

Inhoud

Routebeschrijving

De snelweg begint circa 40 kilometer ten noordwesten van Osaka op de Chugoku Expressway, en voert met 2x2 rijstroken noordwaarts, door een bergachtig en bebost gebied, met her en der kleine plaatsen. De snelweg kent redelijk wat tunnels, en stijgt naar maximaal zo'n 250 meter boven zeeniveau. Regionale stadjes op de route zijn Tanba en Fukuchiyama. Na Fukuchiyama draait de snelweg naar het noordoosten, en kruist bij Ayabe de Kyoto-Jukan Expressway. Daarna versmalt de snelweg naar één rijbaan, en passeert ten zuiden van het havenstadje Maizuru langs. Het laatste deel voert oostwaarts langs de noordkust van Honshu, waarna de snelweg ten westen van Obama eindigt.

Geschiedenis

De snelweg is in fases opengesteld. Het eerste deel opende in 1987 op het zuidelijke traject, en in 2003 bereikte de snelweg Obama, waarmee hij voltooid was. Het oostelijk deel van de snelweg is in eerste instantie met één rijbaan aangelegd, een gebruikelijke praktijk in Japan.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Sasayama IC Fukuchiyama IC 31 km 18-03-1987
Yoshikawa JCT Sasyama IC 23 km 24-03-1988
Fukuchiyama IC West Maizuru IC 22 km 26-03-1991
West Maizuru IC East Maizuru IC 11 km 18-03-1998
East Maizuru IC Obama IC 35 km 09-03-2003

Toekomst

De snelweg moet oostwaarts verlengd worden naar Tsuruga, over een afstand van circa 45 kilometer. Dit moet in 2014 opengesteld worden.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 80 km/h tussen de Chugoku Expressway en Fukuchiyama en 70 km/h op de rest van het tracé naar Obama.

Referenties


Expressways in Japan

East Nippon Expressway
AkitaAomoriBan-etsuDotoHachinoheHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuSanrikuSassonShin-KukoTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokyo GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganKiseiMeishinMei-NikanNaganoNew TomeiNoetsuShin-MeishinTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashi-KyushuHiroshimaKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKochiKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSanyoSecond KeihanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo