Échangeur Houdeng (E19)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
20a Houdeng
AS Houdeng E19.png
Weg E19 BE.svg
Kruisende wegen Rue de Wavrin
Type haarlemmermeer
Opengesteld 19??

De Échangeur Houdeng is een aansluiting in de Belgische E19 met het nationale wegnummer A7. De aansluiting ligt in de provincie Hainaut net ten westen van het bedrijventerrein Garocentre Nord. De aansluiting heeft afritnummer 20a.

Kenmerken

De aansluiting bestaat enkel uit een afrit vanuit de richting Familleureux en sluit met een ongeregelde kruising aan de op Rue de Wavrin een smal weggetje dat in noordwestelijke richting gesloten is voor vrachtverkeer. In zuidoostelijke richting ontsluit deze weg eerst het bedrijventerrein Garocentre Nord waarna deze eindigt op de Chemin de Familleureux ter hoogte van de aansluiting met de E42. In zuidelijke richting bereikt men na enkele kilometers het dorp Houdeng-Gœgnies. Voor het verkeer vanuit Mons ligt er in de E42 de gelijknamige aansluiting Houdeng die volledig is. Deze aansluiting is vanaf de E19 vanuit Familleureux echter niet te bereiken vanwege het onvolledige knooppunt Échangeur d'Houdeng-Gœgnies tussen de E19 en E42. Dit is een splitsing met alleen de relaties Mons richting Charleroi en andersom. De aansluiting van de E19 is verweven met de verzorgingsplaats Besonrieux direct ten noordoosten. Richting Familleureux kan men via de parkeerplaats de snelweg verlaten richting het bedrijventerrein Garocentre Nord.

Geschiedenis

De E19 tussen Familleureux en Houdeng-Gœgnies werd in 1973 opengesteld. Wanneer de aansluiting Houdeng werd opengesteld is niet bekend. Gezien het feit dat het afritnummer een suffix heeft doet vermoeden dat dit in ieder geval enkele jaren na de openstelling van de E19 moet zijn geweest.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de E19 België

1a123455a66a78910111218192020a2121a222323bis242526

Knooppunten: Antwerpen-NoordAntwerpen-ZuidMachelenHaut-IttreArquennesFamilleureuxHoudeng-GœgniesVille-sur-HaineJemappesHautrage