Échangeur d'Houdeng-Gœgnies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Houdeng-Gœgnies
Kruisende wegen
Type splitsing
Opengesteld 1973

De Échangeur d'Houdeng-Gœgnies is een knooppunt in België, vormgegeven als een splitsing. Hier sluit de E19 aan op de E42.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de ten zuiden van het knooppunt gelegen plaats Houdeng-Gœgnies.

Configuratie

De Échangeur d'Houdeng-Gœgnies is een splitsing. De E19 sluit hier aan op de E42. De splitsing is onvolledig, want de relaties Namur - Nivelles en vice versa ontbreken. Verkeer dient hiervoor gebruik te maken van de oostelijker gelegen A501.

Geschiedenis

De E42 opende ter hoogte van het knooppunt in 1967. Sprake van een knooppunt was er toen nog niet. In 1973 opende de E19, waarmee het knooppunt een feit was.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-AnnaSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine