Échangeur de Charleroi-Nord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Charleroi-Nord
KP Charleroi-Nord.png
Kruisende wegen A54 BE.svgR9 BE.svg
Type splitsing
Opengesteld 1974

De Échangeur de Charleroi-Nord is een knooppunt in België, vormgegeven als een splitsing. Hier sluit de A54 aan op de R9.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de plaats Charleroi waarin het knooppunt ligt.

Configuratie

De Échangeur de Charleroi-Nord is een splitsing. De A54 sluit hier aan op de eenrichtingssnelweg R9. Een deel van het knooppunt ligt in een tunnel.

Geschiedenis

In 1972 opende de A54 tot aan Charleroi-Nord. Er was toen nog geen sprake van een knooppunt, omdat de R9 nog niet was gebouwd. Het westelijke deel van de R9 opende in 1974, waarmee het knooppunt een feit was. In 1975 opende ook het oostelijke deel, waarmee het knooppunt compleet was.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine