Échangeur de Charleroi-Sud

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charleroi-Sud
Kruisende wegen
Type splitsing
Opengesteld 1977

De Échangeur de Charleroi-Sud is een knooppunt in België, vormgegeven als een splitsing. Hier sluit de A503 aan op de R9.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de plaats Charleroi waarin het knooppunt ligt. Op de bewegwijzering wordt het knooppunt Porte de France genoemd.

Configuratie

De Échangeur de Charleroi-Sud is een splitsing. De A503 sluit hier aan op de eenrichtingssnelweg R9. Het knooppunt loopt volledig over viaducten boven een deel het station van Charleroi.

Geschiedenis

Het westelijke deel van de R9 opende in 1974. In 1975 opende ook het oostelijke deel, waarmee de R9 compleet was. In 1977 opende de A503, waarmee er sprake was van een knooppunt.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Anna LinkeroeverSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine