Échangeur de Familleureux

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Familleureux
KP Famillieureux.png
Kruisende wegen E19 BE.svgA501 BE.svg
Type onvolledig klaverblad
Opengesteld 1973

De Échangeur de Familleureux is een knooppunt in België, vormgegeven als een onvolledig klaverblad. Hier kruist de E19 de A501.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de plaats Familleureux welke ten oosten van het knooppunt ligt.

Configuratie

De Échangeur de Familleureux een onvolledig klaverblad. De E19 kruist hier de A501. Twee relaties ontbreken in het knooppunt. Verkeer kan vanuit La Louvière niet naar de E19 richting Mons. Daarnaast kan verkeer op de E19 niet naar de A501 richting La Louvière. De ontbrekende relaties zijn te verklaren, aangezien de zuidelijker gelegen E42 deze relaties faciliteert.

Geschiedenis

De A501 opende ter hoogte van het knooppunt in 1968. De E19 werd pas in 1973 geopend ter hoogte van het knooppunt, waarmee het knooppunt een feit was.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine