26th of July Corridor

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway Egypt.svg
Blank.png
-
Begin Cairo
Einde 6th of October City
Lengte 34 km
Route

Knooppuntsymbool.svg 6th October Bridge

Afslagsymbool.svg Nile Corniche

Brug.svg Nile

Afslagsymbool.svg Gezira Island (east)

Afslagsymbool.svg Gezira Island (west)

Brug.svg Nile branch

Afslagsymbool.svg Nasser Road

Afslagsymbool.svg Sphinx Square

Afslagsymbool.svg Lebanon Square

Afslagsymbool.svg Sudan Street

Knooppuntsymbool.svg Ring Cairo

Knooppuntsymbool.svg Cairo - Alexandria Desert Road

Afslagsymbool.svg frontage road

Afslagsymbool.svg El Nozha

Afslagsymbool.svg El Zohour

Rotonde.svg Waslet Dahshour Road

Centrum.svg 6th of October City

De 26th of July Corridor is een autosnelweg in Egypte. De snelweg verbindt het centrum van Cairo met 6th of October City. De weg is 34 kilometer lang, waarvan 26 kilometer als snelweg en de rest als brede stadsweg in 6th of October City.

Routebeschrijving

De 26th of July Corridor splitst in het centrum van Cairo, ten oosten van de Nijl, af van de 6th October Bridge en is dan eerst een dubbeldeks elevated highway door een street canyon. Daarna heeft de snelweg een smal en substandaard 2x2 profiel, maar is wel volledig ongelijkvloers door Cairo. De snelweg steekt de rivier de Nijl over, waarna de snelweg over Gezira Island loopt. De snelweg voert daarna door het dichtbevolkte westen van Cairo, met 2x2 rijstroken, zonder vluchtstroken en erg korte in- en uitvoegstroken. Er zijn parallelwegen voor lokaal verkeer. Er volgt dan een klaverblad met de Ring Cairo.

Westelijk van de Ring Cairo is de snelweg moderner en breder, met 2x4 rijstroken. Dit deel voert door agrarisch land met wat dorpen. De snelweg loopt dan 12 kilometer door een vlak gebied met weilanden, waarbij de weg alle wegen ongelijkvloers kruist, maar met geen enkele kruisende weg een aansluiting heeft. Vlak voor Sheikh Zayed City in de woestijn volgt dan een knooppunt met de Cairo - Alexandria Desert Road.

Vervolgens loopt de weg door Sheikh Zayed City en 6th of October City. Dit deel is meer substandaard, vooral omdat er geen echte aansluitingen zijn. De weg kent een aantal U-turns en later ook rotondes, maar is wel grotendeels van een parallelstructuur met frontage roads en hoofdrijbanen voorzien. Het westelijkste deel is meer een goed uitgebouwde stadsweg met 2x4 rijstroken en frontage roads dan een echte snelweg.

Geschiedenis

De oorspronkelijke 26th of July Corridor liep alleen in Cairo op viaducten. Dit deel is in 1997-1998 aangelegd en kostte 550 miljoen Egyptische ponden. Dit deel was 15 kilometer lang en had in totaal 28 bruggen.[1] Het deel buiten Cairo is in die tijd ook aangelegd als dual carriageway met 2x3 rijstroken tussen de Ring Cairo en 6th of October City. Dit deel is in 2009 verbreed naar 2x4 rijstroken. Het deel door Sheikh Zayed City en 6th of October City is in 2005-2006 uitgebreid van 2x2 rijstroken naar een parallelstructuur met 2x4 rijstroken en frontage roads. Het zuidelijkste deel in 6th of October City is in 2010 verbreed naar 2x4 rijstroken en voorzien van parallelwegen.

Naamgeving

De naam 26th of July is vernoemd naar de Egyptische revolutie van 1952. Deze begon op 23 juli 1952 en culmineerde in het aftreden van Koning Farouk op 26 juli 1952.

Referenties

Flag of Egypt.svg Autosnelwegen in Egypte Flag of Egypt.svg

Ring CairoMiddle Ring RoadRegional Ring RoadCairo - Banha MotorwayCairo - Marsa Matruh MotorwayCairo - Tanta RoadCairo - Suez RoadCairo - Alexandria Desert RoadCairo - Ismailia Desert RoadCairo - Red Sea RoadIsmailia - Port Said RoadSadat City - El Alamein RoadTanta - Alexandria RoadTanta - Dumiat RoadCairo - Asyut ExpresswayZafarana - Beni Suef Motorway30th of June Motorway

26th of July Corridor6th October Bridge