2e Rocade (Oran)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
-
Begin El Karma
Einde Belgaïd
Lengte 21 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Pénétrante Sud

Afslagsymbool.svg El Braya

Afslagsymbool.svg Oran-Est / Hassi Bounif

Afslagsymbool.svg Oran N11 FR.svg

Rotonde.svg Belgaïd

De 2e Rocade, ook bekend als de 5ème périphérique, is een autoroute in Algerije, gelegen rond de stad Oran. De weg vormt een 21 kilometer lange oostelijke bypass van Oran.

Routebeschrijving

De 2e Rocade begint op een knooppunt met de Pénétrante Sud bij El Karma, ten zuiden van Oran. Dit is ook de N4. De autosnelweg voert dan oostwaarts, later noordwaarts door de periferie van de stad Oran, door een vlak gebied met enkele voorsteden die nog niet helemaal aan elkaar gegroeid zijn. De snelweg heeft een aansluiting op de N11 ten oosten van Oran en eindigt op een grote rotonde in de voorstad Belgaïd.

Geschiedenis

Het project werd ook wel de 5ème périphérique genoemd, ging in 2014 in aanbouw en had oorspronkelijk op 15 juni 2016 opgeleverd moeten worden.[1] Op 21 februari 2016 is het contract echter ingetrokken.[2] Het project is vervolgens vertraagd tot 2017,[3] waarna een oplevering in juni 2017 werd aangekondigd.[4] De bouw lag daarna echter stil.

Referenties

Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane