2nd Ring Road (Beijing)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Beijing 2nd Ring Road map.png
-
Begin Beijing
Einde Beijing
Lengte 33 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Badaling Expressway

Afslagsymbool.svg Anhua Bridge

Afslagsymbool.svg Jiangzhaikou

Afslagsymbool.svg Yonghegong

Afslagsymbool.svg Hepingli

Knooppuntsymbool.svg Airport Expressway

Afslagsymbool.svg Nongzhan Bridge

Afslagsymbool.svg Changhong Bridge

Afslagsymbool.svg Dongdaqiao

Afslagsymbool.svg Dongdan

Afslagsymbool.svg Dongbianmen Bridge

Afslagsymbool.svg Guangqumen Bridge

Afslagsymbool.svg Temple of Heaven

Afslagsymbool.svg Zuo'anmen Bridge

Afslagsymbool.svg Chongwenmen

Afslagsymbool.svg Jingtai Bridge

Afslagsymbool.svg Yongdingmen Bridge

Afslagsymbool.svg Taoran Bridge

Afslagsymbool.svg Kaiyang Bridge

Knooppuntsymbool.svg Jingkai Expressway

Afslagsymbool.svg Baizhifang Bridge

Afslagsymbool.svg Guang'anmen Bridge

Afslagsymbool.svg Tianningsi Bridge

Afslagsymbool.svg Fuxingmen Bridge

Afslagsymbool.svg Yuetan South Bridge

Afslagsymbool.svg Fuchengmen Bridge

Afslagsymbool.svg Guanyuan Bridge

Afslagsymbool.svg Xizhimen Bridge

De 2nd Ring Road (Second Ring Road, tweede ringweg) (Chinees: 二环路) is de eerste snelwegring van Beijing, de hoofdstad van China. De snelweg omcirkelt het historische centrum en bestaat feitelijk uit twee delen, de noordelijke ring om het oude centrum, en een zuidelijke ring om het nieuwere deel. Oorspronkelijk was er alleen de ring om het oude centrum, maar het zuidelijk deel hiervan is geen snelweg, waardoor de ringweg nu uit een vierkant en een rechthoek bestaat. Het begin- en eindpunt van de ringweg ligt aan de noordkant van de stad bij de Badaling Expressway. De ring heeft een diameter van circa 11 kilometer en de ringweg is in totaal 33 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het zuidelijk deel van de ring.

Aan de noordkant van de stad begint de ringweg op de Badaling Expressway, de snelweg naar het noorden van de stad en Zhangjiakou. De snelweg telt hier 2x3 rijstroken en loopt over een oude stadswal. In het noordoosten kruist men de Airport Expressway, waarbij de 2nd Ring Road naar het zuiden afslaat. Het oostelijk deel van de ring telt ook 2x3 rijstroken en loopt grotendeels iets verdiept, de meeste kruisende wegen gaan over de snelweg heen. De snelweg wordt hier geflankeerd door wolkenkrabbers. De tweede ringweg heeft relatief weinig aansluitingen met radiale snelwegen van Beijing, die veelal op andere ringwegen eindigen. De snelweg volgt de oude stadswallen en veel aansluitingen zijn vernoemd naar de bruggen over de kanalen langs deze stadswallen. Het zuidelijke deel van de ringweg is eveneens met 2x3 rijstroken uitgerust en loopt langs de tempel van de hemel, één van de belangrijkste toeristische attracties van Beijing. Westelijk hiervan zijn 2x4 rijstroken beschikbaar. In de zuidwesthoek van de ring begint de Jingkai Expressway die naar de zuidelijke voorsteden loopt. Het westelijke deel van de ring telt veelal 2x3 rijstroken, met incidenteel 4 of 5 rijstroken per richting, en wordt wederom geflankeerd door wolkenkrabbers. Delen lopen op viaducten. Vervolgens komt men weer uit bij de Badaling Expressway.

Geschiedenis

De 2nd Ring Road.

De ringweg is gebouwd op de voormalige stadswallen van Beijing, die veelal gebouwd waren langs kunstmatige kanalen. Veel aansluitingen zijn nog naar deze bruggen, of stadspoorten vernoemd. De snelweg loopt niet exact over de oude stadswallen, maar net ernaast. In de jaren 80 is de ringweg aangelegd als een meerstrooks hoofdweg en in de jaren 90 is de ringweg ongelijkvloers gemaakt. Het was de eerste ringweg van Beijing zonder verkeerslichten. In 2001 is de snelweg gerenoveerd.

De ring bestaat uit twee delen. De oude ring is een vierkant om het oude centrum. Het zuidelijk deel hiervan is niet ongelijkvloers en is tegenwoordig ook geen onderdeel van de ringweg. De nieuwere ring loopt als een vierkant rondom het gebied ten zuiden van het centrum, waardoor de tweede ringweg niet volledig een vierkant is, maar een combinatie van een vierkant en een rechthoek. Derhalve zijn er niet 4 bochten, maar 8 bochten.

Referenties


Expressways in Beijing

National expressways:

Jingha Expressway (G1) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jingshi Expressway (G4) • Jingwu Expressway (G0424) • Badaling Expressway (G6) • Jingchen Expressway (G45) • Jingkai Expressway (G45)


Municipal expressways

Airport Expressway (S12) • Airport North Expressway (S28) • Airport South Expressway (S32) • 2nd Airport Expressway (S51) • Jingjin Expressway (S30) • Jingjintang Expressway (S40) • Jingping Expressway (S32) • Jingli Expressway (S3801) • Jingtong Expressway (G103) • Jingwei ExpresswayDaxing Airport North Line Expressway (S3300) • Beijing Daxing International Airport Expressway (S3501)


Ring Roads:

2nd Ring Road3rd Ring Road4th Ring Road5th Ring Road (S50) • 6th Ring Road (G4501) • Capital Area Expressway (G95)