2nd Ring Road (Hefei)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Hefei 2nd Ring Road map.png
-
Begin Hefei
Einde Hefei
Lengte 42 km
Route

De 2nd Ring Road van Hefei (Chinees: 合肥市二环快速化), is een urban expressway in China, gelegen rond de stad Hefei, de hoofdstad van de provincie Anhui. De 2nd Ring Road is 42 kilometer lang.

Routebeschrijving

De 2nd Ring Road vormt een rechthoek rond het binnenste deel van de stad Hefei en is in de oost-westrichting uitgerekt. De weg is van het type 'urban rapid road', met 2x3 rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen, maar geen vluchtstroken. De route heeft een hoge afritdichtheid en grote delen liggen op viaducten. De ringweg ligt 2 tot 4 kilometer buiten de 1st Ring Road en de weg ontsluit de wijken die rond het centrum van Hefei liggen.

Geschiedenis

De 2nd Ring Road was van oorsprong grotendeels een gelijkvloerse ringweg rond Hefei. In de jaren '80 lag nog vrijwel het gehele stedelijk gebied van Hefei binnen waar nu de 2nd Ring Road ligt. Omstreeks 1991-1992 is het zuidoostelijk deel als eerste aangelegd. Circa 1996-1997 volgde het zuidwestelijk deel. Omstreeks 1999-2000 is de noordring aangelegd, die toen compleet was als een gelijkvloerse stadsweg met 2x3 rijstroken, met een mix van kruispunten en grote rotondes.

Na 2000 begon Hefei sterk uit te breiden tot buiten de 2nd Ring Road. Tegen 2010 lag er meer van de stad buiten de ringweg dan erbinnen. De ringweg is kort na elkaar in fases ongelijkvloers gemaakt met viaducten. Het zuidwestelijk deel is al eerder ongelijkvloers gemaakt met een verdiepte ligging, die op 31 december 2011 in gebruik werd genomen. De rest van de ringweg is in hoog tempo tussen 2020 en 2022 opgeleverd als een ongelijkvloerse ringweg. Op 1 oktober 2022 opende het noordwestelijk deel als laatste ongelijkvloerse deel, waarmee de gehele 2nd Ring Road een ongelijkvloerse urban rapid road was.

Referenties