2nd Ring Road (Kunming)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Kunming 2nd Ring Road map.png
-
Begin Kunming
Einde Kunming
Lengte 26 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Jingkun Expressway (G5)

Afslagsymbool.svg Jiaochang Road

Afslagsymbool.svg Longquan Road

Afslagsymbool.svg Beijing Road

Knooppuntsymbool.svg Hangrui Expressway (G56)

Afslagsymbool.svg Chuanjin Road

Afslagsymbool.svg Bailong Road

Knooppuntsymbool.svg Airport Expressway (S20)

Afslagsymbool.svg Dongfeng Road

Afslagsymbool.svg G324

Knooppuntsymbool.svg Guangkun Expressway (G80)

Afslagsymbool.svg Minhang Road

Afslagsymbool.svg Chungcheng Road

Afslagsymbool.svg Nanba Road

Afslagsymbool.svg Dianchi Road

Afslagsymbool.svg Qixiang Road

Afslagsymbool.svg Xifu Road

Knooppuntsymbool.svg Hangrui Expressway (G56)

Afslagsymbool.svg Yunshan Road

Afslagsymbool.svg Renmin Road

Afslagsymbool.svg Kunrui Road

Knooppuntsymbool.svg Jingkun Expressway (G5)

De 2nd Ring Road van Kunming (Chines: 昆明二环路) is een ringweg rond Kunming in de provincie Yunnan van China. De weg vormt een volledige ringweg rond de kern van Kunming en is de belangrijkste ringweg van de stad. De 2nd Ring Road is 26 kilometer lang.

Routebeschrijving

De 2nd Ring Road vormt een volledige ringweg rond het centrale deel van Kunming. Vrijwel de gehele ringweg bestaat uit een continu viaduct, behalve een kort stuk aan de noordzijde. Het viaductgedeelte is ongeveer 22 kilometer lang. De weg heeft het karakter van een stadsautoweg, de gehele route is ongelijkvloers en heeft 2x3 rijstroken, maar geen vluchtstroken. De ringweg heeft een diameter van 7 tot 9 kilometer en verloopt rond de stedelijke kern van Kunming, de ringweg ligt daardoor op 3 tot 4 kilometer afstand van het eigenlijke centrum. Aan de zuidelijke ringweg ligt ook het primaire station van Kunming. De Hangrui Expressway (G56) lift op de oost- en zuidring mee, dit is de enige doorgaande snelweg van Kunming, de Jingkun Expressway (G5) uit Beijing eindigt op het noordwestelijke knooppunt en de Guangkun Expressway (G80) uit Guangzhou eindigt op het zuidoostelijke knooppunt.

Geschiedenis

In de jaren '80 had Kunming nog een omvang die grotendeels binnen de hedendaagse 2nd Ring Road paste. Omstreeks 1988 begon de bouw van de zuidelijke ringweg, dit was één van de eerste snelwegen van Kunming en gaf ook toegang tot de toenmalige luchthaven, die ten zuidoosten van het centrum lag en later gesloopt is. De rest van de ringweg is midden tot tweede helft jaren '90 aangelegd, grotendeels direct als ongelijkvoerse weg, met uitzondering van de westelijke ringweg, die nog een aantal gelijkvloerse kruispunten had.

De weg heeft vanwege zijn voor Chinese begrippen hoge leeftijd substandaard elementen. In de periode 2005-2007 is het zuidwestelijk knooppunt met de G56 gereconstrueerd met flyovers, aansluitend is de gehele westring in 2008 heraangelegd als viaductsnelweg. Het noordwestelijk knooppunt met de G5 is in 2008-2009 omgebouwd tot een splitsingsknooppunt. In 2009 is in zeer korte tijd de volledige oostring gereconstrueerd met een continu viaduct dat moderner is dan wat er oorspronkelijk lag, inclusief nieuwe knooppunten met de G56 en G80.[1] De zuidring is in die periode alleen opnieuw geasfalteerd.

Referenties

Expressways in Kunming

National expressways

Jingkun Expressway (G5) • Hangrui Expressway (G56) • Hukun Expressway (G60) • Shankun Expressway (G78) • Guangkun Expressway (G80) • Yinkun Expressway (G85) • Ring Expressway (G5601) • Kunchu Expressway (G5621) • Kunmo Expressway (G8511)

Provincial expressways

Airport Expressway (S20) • Airport North Expressway (S23) • Gaohai Expressway (S30) • Dianzhong Economic Circle Ring Expressway (S8012)

Urban expressways

2nd Ring Road3rd Ring Road4th Ring Road