3rd Ring Road (Hanoi)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vietnam CT20.png
Hanoi 3rd Ring Road map.png
CT.20
Begin Hanoi
Einde Hanoi
Lengte 55 km
Route

Centrum.svg Hanoi

De 3rd Ring Road of Ring Road No.3 is een ringweg en expressway in Vietnam. De snelweg en hoofdweg vormt de buitenring rond de hoofdstad Hanoi, en is 55 kilometer lang. Een deel is als snelweg uitgevoerd.

Routebeschrijving

De 3rd Ring Road begint in het zuiden van de stad op de Hanoi - Ninh Binh Expressway, en is een autosnelweg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen langs de zuidzijde van de stad. Men steekt dan de Red River over, waarna de ringweg ten oosten van Hanoi overgaat in de Hanoi - Bac Ninh Expressway. De ringweg slaat dan af, en volgt de QL5 naar het noordwesten. Dit deel is niet volledig ongelijkvloers, maar telt wel 2x2 rijstroken. Het deel door het noorden van Hanoi is moderner, op een nieuw tracé,en steekt dan opnieuw de Red River over en voert dan zuidwaarts. Het westelijk deel van de ringweg is het minst goed uitgebouwd, met grotendeels gelijkvloerse kruispunten en verkeerspleinen. Vervolgens komt men weer bij het beginpunt in het zuiden van Hanoi.

Geschiedenis

De 3rd Ring Road is deels een uitbouw van de bestaande ringweg, en deels over een nieuw tracé. Het westelijk deel van de ring is in 2003 geopend met gelijkvloerse kruisingen. Dit deel van de ring lag destijds nog in grotendeels onontwikkeld gebied, maar de omgeving is daarna snel bebouwd met nieuwe woonwijken. In 2005 is begonnen met de bouw van de zuidelijke ringweg, die omstreeks 2010 is opengesteld. Omstreeks 2006 is de zuidelijke brug over de Red River geopend, de noordelijke brug is ouder, en is in 2009 gerenoveerd. In 2011 of 2012 is de noordelijke ringweg geopend. Op 22 oktober 2012 opende een verhoogd stuk aan de westkant van Hanoi over circa 6 kilometer.

Referenties


Flag of Vietnam.svg Expressways in Vietnam Flag of Vietnam.svg

Regio noord
3rd Ring RoadAirport ExpresswayBac Giang - Lang Son ExpresswayDing Chau - Bai Vot ExpresswayHanoi - Bac Giang ExpresswayHai Phong - Ha Long ExpresswayHanoi - Lao Cai ExpresswayHanoi - Ninh Binh ExpresswayHanoi - Hai Phong ExpresswayHanoi - Thai Nguyen ExpresswayHanoi Northern BypassNoi Bai - Ha Long - Mong Cai Expressway
Regio midden
Da Nang - Quang Ngai ExpresswayNorth-South ExpresswayQuang Tri - Da Nang Expressway
Regio zuid
3rd Ring Road4th Ring RoadHo Chi Minh City - Can Tho ExpresswayHo Chi Minh City - Dau Giay ExpresswayBien Hoa - Vung Tau ExpresswayHo Chi Minh City Southern BypassCam Lam - Vinh Hao ExpresswayVinh Hao - Phan Thiet ExpresswayPhan Thiet - Dau Giay ExpresswayCao Lanh - Rach Soi Expressway