3rd Ring Road (Hohhot)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De 3rd Ring Road van Hohhot (Chinees: 呼和浩特三环路) is een ringweg en viaduct in China, gelegen als gedeeltelijke ringweg van Hohhot in Inner Mongolia. De ringweg is 38 kilometer lang, waarvan het viaduct circa 31.100 meter lang is en daardoor één van de langste bruggen ter wereld.

Routebeschrijving

De 3rd Ring Road ligt rond de west- en zuidzijde van Hohhot, buiten de stadskern, maar binnen de Ring Expressway (G5901) van Hohhot. De stadsautoweg begint op een aansluiting met de Jingzang Expressway (G6) in het westen van de stad en eindigt op de Ring Expressway (G5901) ten oosten van Hohhot. Een groot deel van de ringweg is een continu viaduct van circa 31.100 meter lengte. Het knooppunt met de G6 is vrij krap vormgegeven, maar er zijn wel grootschalig vormgegeven knooppunten met de Hohe Expressway (S31) en een stadsautoweg die noord-zuid door het westen van Hohhot voert.

Geschiedenis

Hohhot is een stad met circa 3 miljoen inwoners en heeft een omvangrijk netwerk van stadswegen. De 3rd Ring Road is aangelegd als onderdeel van een wegenpakket dat 87 kilometer stadsautowegen omvat. De 38 kilometer lange 3rd Ring Road opende op 25 december 2022 voor het verkeer.[1][2]

Referenties