3rd Ring Road (Makkah)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Blank.png
?
Begin Makkah
Einde Makkah
Lengte 19 km
Route

Afslagsymbool.svg Makkah-North Saudi Arabia 15.svg

Afslagsymbool.svg Makkah-Al Umrah

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 40.svg → Jeddah

Afslagsymbool.svg Makkah-Ar Rusayfah

Afslagsymbool.svg Makkah-Al Khalidiyyah

Afslagsymbool.svg Makkah-Centre

Afslagsymbool.svg Makkah-Batha Quraysh

Afslagsymbool.svg Makkah-Al Mursalat

Afslagsymbool.svg Makkah-South Saudi Arabia 15.svg

De 3rd Ring Road (Arabisch: الطريق الدائري) is een ringweg en autosnelweg in Saudi-Arabië, gelegen rond de stad Makkah (Mekka). De snelweg vormt de west- en zuidring van Makkah en is 19 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg vormt de westelijke en zuidelijke ringweg van de grote stad Makkah. De snelweg begint en eindigt op de Route 15 en heeft een knooppunt met de Route 40 naar Jeddah. De snelweg telt 2x3 tot 2x4 rijstroken en heeft daarnaast ook parallelwegen tussen de meeste aansluitingen. Een vrij groot deel van de ringweg verloopt door bebouwd gebied.

Geschiedenis

De oorspronkelijke 3rd Ring Road was alleen een bypass voor doorgaand oost-westverkeer naar Jeddah, en verliep vanaf de Route 15 ten zuiden van de stad naar de Route 290 ten westen van de stad. Wanneer dit deel is aangelegd is niet bekend, maar in elk geval voor 2002. Het noordelijk deel van de ringweg ging in 2007 in aanleg en moest oorspronkelijk in 2012 voltooid zijn, maar is uiteindelijk met 2 jaar vertraging op 10 juli 2014 opengesteld voor het verkeer.[1]

Referenties