3rd Ring Road (Zhengzhou)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Zhengzhou 3rd Ring Road map.png
-
Begin Zhengzhou
Einde Zhengzhou
Lengte 55 km
Route

Knooppuntsymbool.svg G107

Afslagsymbool.svg Jicheng Road

Afslagsymbool.svg Jinshui Road

Afslagsymbool.svg Zongxing Road

Tunnel.svg 2400 m

Afslagsymbool.svg Zhongxing Road

Afslagsymbool.svg Anping Road

Afslagsymbool.svg Hanghai Road

Knooppuntsymbool.svg G107

Afslagsymbool.svg Jingkai 5th Street

Afslagsymbool.svg Jingkai 3rd Street

Knooppuntsymbool.svg Airport Expressway (S1)

Knooppuntsymbool.svg Zhongzhou Avenue

Afslagsymbool.svg Zichen Road

Afslagsymbool.svg Lianyun Road

Knooppuntsymbool.svg Jingguang Expressway

Afslagsymbool.svg Songshan Road

Afslagsymbool.svg S316

Afslagsymbool.svg Changjiang Road

Afslagsymbool.svg Hanghai Road

Knooppuntsymbool.svg Longhai Expressway

Afslagsymbool.svg Zhongyuan Middle Road

Afslagsymbool.svg Jianshe Road

Knooppuntsymbool.svg Nongye Elevated Road

Knooppuntsymbool.svg 3rd Ring Road / Kexue Avenue

Afslagsymbool.svg Nanyang Road

Afslagsymbool.svg Wenhua Road

Afslagsymbool.svg Huayuan Road

Knooppuntsymbool.svg East Ring Road

Afslagsymbool.svg Longhu Middle Road

Tunnel.svg 4000 m

Afslagsymbool.svg Longhu Middle Road

Afslagsymbool.svg G107

Afslagsymbool.svg Mingli Road

Afslagsymbool.svg 4th Ring Road

De 3rd Ring Road (Chinees: 三环路) is een stadsautoweg in China, gelegen in de stad Zhengzhou in de provincie Henan. De weg vormt een ringweg rond Zhengzhou en is 55 kilometer lang.

Routebeschrijving

De oostelijke ringweg met de tunnel bij het HSL-station van Zhengzhou.

De 3rd Ring Road bestaat uit vier delen, de East Ring, South Ring, West Ring en North Ring Roads. De gehele route is een ongelijkvloerse stadsautoweg met vrijwel overal 2x3 rijstroken, behalve de oostring, die 2x4 rijstroken telt. Vluchtstroken ontbreken grotendeels. De weg ligt voor een aanzienlijk deel op viaducten, maar de noordelijke ringweg kent ook een 4 kilometer lange tunnel onder een uitbreidingswijk met grote meren. De oostelijke ringweg kent ook een ruim 2,5 kilometer lange tunnel langs het HSL-station. Belangrijke aansluitingen op andere wegen zijn als knooppunt vormgegeven. De 3rd Ring Road kruist veel invalswegen maar weinig volwaardige expressways, feitelijk alleen de Airport Expressway (S1). De 3rd Ring Road heeft een diameter van 12 kilometer noord-zuid en 18 kilometer oost-west.

Geschiedenis

De West Ring Road bij de Longhai Expressway.
De Beihuan Bridge (Rainbow Bridge) in het noordwesten van Zhengzhou die in 2019 buiten gebruik gesteld is.

Midden jaren '80 was de grens van het stedelijk gebied van Zhengzhou ongeveer op de huidige 3rd Ring Road. De 3rd Ring Road bestond oorspronkelijk uit de North Ring Road, West Ring Road, South Ring Road en de G107 als de oostelijke ringweg. De G107 verliep destijds westelijker, over Zhongzhou Avenue. In 1994 opende in het noordwesten van Zhengzhou, de Rainbow Bridge over het sporencomplex en omvatte een klaverblad met Jiangshan Road. De South Ring Road is tussen 1997 en 1998 aangelegd en op 30 oktober 1998 opengesteld. De 3rd Ring Road was destijds 44 kilometer lang en doorgaand te berijden.

De oorspronkelijke 3rd Ring Road had nog veel gelijkvloerse kruispunten met verkeerslichten, in de loop der jaren zijn viaducten over veel kruispunten aangelegd. In 2001 was de toenmalige ringweg naar 2x3 rijstroken verbreed, maar alleen de westring was destijds ongelijkvloers. Elders waren nog veel kruispunten.

In 2012-2013 zijn viaducten met 2x3 rijstroken boven de bestaande noordring aangelegd tussen Keixue Avenue en Zhongzhou Road. Vanaf 26 december 2013 was dit 10 kilometer lange deel een ongelijkvloerse stadsautoweg. Tussen 2013 en 2016 is de zuidelijke ringweg in meerdere fases ongelijkvloers gemaakt tot aan de Airport Expressway. In 2017 openden viaducten verder oostwaarts tot de G107, die inmiddels verlegd was over een oostelijker route door Zhengzhou.

Tussen 2013 en 2016 is de North Ring Road oostwaarts verlengd vanaf Zhongzhou Avenue tot de nieuwe route van de G107. Dit deel van 8 kilometer lengte voert door een nieuw district van Zhengzhou en omvatte een 4 kilometer lange tunnel. Tussen 2016 en 2018 is de East Ring Road aangelegd, een achtstrooks autoweg door de oostelijke wijken van Zhengzhou, met een tunnel langs het gigantische HSL-station in het oosten van de stad. Dit 11 kilometer lange traject is op 30 november 2018 opengesteld voor het verkeer.

De Rainbow Bridge over het sporencomplex in het noordwesten van Zhengzhou was substandaard vergeleken met de rest van de route, met een krap profiel met 2x2 rijstroken. De brug werd op 26 oktober 2019 buiten dienst gesteld en is daarna vervangen door een modernere brug.

Zie ook

Referenties


Expressways in Zhengzhou

National expressways

Jinggang'ao Expressway (G4) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (G3001)

Provincial expressways

Airport Expressway (S1) • Zhengmin Expressway (S82) • Zhengshaoluo Expressway (S85) • Zhengyun Expressway (S87) • Jixi Expressway (S89)

Urban expressways

3rd Ring Road4th Ring RoadJingguang ExpresswayLonghai ExpresswayNongye Elevated RoadZhongzhou Avenue