4th Ring Road (Makkah)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Makkah 4th Ring Road map.png
?
Begin Makkah
Einde Makkah
Lengte 62 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 15.svg → Medina

Afslagsymbool.svg Al Usaylah

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 40.svg → Riyadh

Afslagsymbool.svg Ar Rashidiyyah / Al Jamiah

Afslagsymbool.svg Mina

Afslagsymbool.svg Mina

Afslagsymbool.svg Al Mashair

Afslagsymbool.svg Al Mashair / Mina

Afslagsymbool.svg Al Jamiah / Al Mashair

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 15.svg → Abha

Afslagsymbool.svg An Nasim

Afslagsymbool.svg Batha Quraysh

Afslagsymbool.svg Makkah (south)

Knooppuntsymbool.svg Highway 301 → coast

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 40.svg → Jeddah

Afslagsymbool.svg Old Makkah-Jeddah Road

Knooppuntsymbool.svg Saudi Arabia 15.svg → Medina

De 4th Ring Road is een freeway in Saudi-Arabië, gelegen als buitenste ringweg van de heilige stad Makkah (Mekka). De snelweg vormt een 62 kilometer lange ringweg rond de stad.

Routebeschrijving

De 4th Ring Road loopt door de buitenwijken van Makkah en verwerkt het doorgaande verkeer rond de stad. De snelweg telt veelal 2x3 tot 2x4 rijstroken en heeft op veel trajecten frontage roads voor langzaam verkeer. Er zijn knooppunten met de grote invalswegen van de stad. De snelweg ontsluit Mina, het grote tentenkamp tijdens de Hajj. De snelweg loopt 7 tot 10 kilometer buiten het centrum, aan de noordkant wat verder van de stad af dan elders. De knooppunten met andere snelwegen zijn veelal vormgegeven als klaverblad. De belangrijkste kruisende wegen zijn de Highway 15 en Highway 40.

Geschiedenis

Het deel aan de oostkant van Makkah is het oudste en loopt rond het grote tentenkamp van Mina. Aan de zuidkant zijn een groot aantal verbindingswegen aangelegd als toegang naar het onderkomen. Dit omvat de King Faisal Bridge. Dit deel tussen Highway 40 en 15 is al voor 2005 aangelegd, wanneer exact is niet bekend. Het zuidelijk deel van de ringweg is in januari 2016 al gedeeltelijk in gebruik genomen ondanks dat de snelweg nog niet voltooid was. Enkele maanden later is dit volledig opengesteld, behalve een stuk hoofdrijbaan ten westen van Highway 15 dat in de tweede helft van 2016 opende. Begin 2016 opende ook het deel tussen Highway 40 en de Old Makkah-Jeddah Highway aan de westkant van Makkah, gevolgd door het deel verder rond de noordwestkant van Makkah later in 2016. Het noordoostelijk deel van de ringweg is als laatste aangelegd en is in 2020 opengesteld, behalve het oostelijke knooppunt met de Highway 40.

Referenties