6th October Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
جسر 6 أكتوبر
Blank.png
Blank.png
Overspant Cairo
Rijstroken 2x3
Totale lengte 11.500 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1996
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De 6th October Bridge is een liggerbrug in Egypte, feitelijk een viaductsnelweg door het centrum van Cairo van 11,5 kilometer lengte.

Kenmerken

De 6th October Bridge begint op de westoever van de Nijl op een trompetaansluiting met Al Dokki Street. De snelweg voert westwaarts, over het eiland Gezira, waarna men de hoofdtak van de Nijl oversteekt. Hierna voert het viaduct door het centrum van Cairo, met een complex van flyovers. De snelweg voert dan noordoostwaarts langs Ramses Station, het belangrijkste station van Cairo. De snelweg loopt dan naast een spoorlijn en kruist deze dan, om zuidoostwaarts te lopen. Het viaduct eindigt dan even ten zuiden van het Cairo International Stadium.

Geschiedenis

De 6th October Bridge was één van de grootste infrastructuurprojecten in Egypte in de 20e eeuw. Het viaduct is tussen 1969 en 1996 aangelegd. Tussen 1969 en 1972 werd de brug over de westelijke tak van de Nijl aangelegd. De aanleg is vervolgens in 9 fases uitgevoerd.

Lengte

In verschillende bronnen wordt een lengte van 20,5 kilometer vermeld. Dit is onjuist, de lengte van het viaduct is circa 11,5 kilometer. Het westelijk beginpunt is een trompetaansluiting met een stadsweg, het oostelijke eindpunt gaat over in een gelijkvloerse stadsweg op maaiveld. Onduidelijk is waar de lengte van 20,5 kilometer vandaan komt.

Referenties