8th Avenue (Islamabad)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Islamabad 8th Avenue map.png
-
Begin Islamabad
Einde Islamabad
Lengte 4 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Srinagar Highway

Afslagsymbool.svg Shah Abdul Latif Road

Afslagsymbool.svg Jinnah Avenue

Afslagsymbool.svg Bhittai Road

Junction.svg Main Margalla Road

De 8th Avenue is een stadsautoweg in Islamabad, Pakistan. De weg vormt het verlengstuk van de Islamabad Expressway en is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

8th Avenue is een stadsautoweg die in het verlengde van de Islamabad Expressway ligt. Het begint op een knooppunt met de Srinagar Highway en voert dan met 2x3 tot 2x4 rijstroken noordwaarts door het grid van Islamabad, om na 4 kilometer te eindigen op een kruispunt met Main Margalla Road.

Geschiedenis

8th Avenue was één van de oorspronkelijke stadswegen uit het grid van Islamabad zoals dat in de jaren '60 was ontworpen. De weg is vermoedelijk in 1968 opengesteld als onderdeel van de Islamabad Highway, destijds een dubbelbaans weg met 2x2 rijstroken en kruispunten. De weg is pas later ongelijkvloers gemaakt.

In 2008-2009 is de onderdoorgang met Jinnah Avenue aangelegd, de belangrijkste kruising van de weg. In 2009-2011 is het knooppunt met de Srinagar Highway aangelegd, waar 8th Avenue overgaat in de Islamabad Expressway. Omstreeks 2010 is ook een belangrijk kruispunt nabij Bhittai Road afgesloten, waardoor een free-flow road door het grid van Islamabad ontstond.

Referenties


Belangrijke wegen in Islamabad

M1M2N-5N-75N-80

Islamabad ExpresswaySrinagar HighwayMurree Expressway7th Avenue8th Avenue9th Avenue