A-78 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A-78.svg
Blank.png
A-78
Begin Elche
Einde Crevillente
Lengte 7 km
Route

Rotonde.svg Ronda Oeste

Afslagsymbool.svg centro comercial

Rotonde.svg vía de servicio

Rotonde.svg vía de servicio

Knooppuntsymbool.svg A-7.svg

Rotonde.svg vía de servicio

Rotonde.svg polígono industrial

Rotonde.svg N-325.svg

De A-78 is een voormalig nummer voor een deel van de N-340 in Spanje, gelegen in de autonome regio Valenciana. Het nummer A-78 viel vroeger samen met de N-340 tussen Elche en Crevillente over een lengte van 7 kilometer.

Routebeschrijving

De A-78 viel samen met de N-340 tussen de rondweg van Elche en de N-325 nabij Crevillente. De weg is dubbelbaans met 2x2 rijstroken, maar behalve het klaverblad met de A-7 en een ongelijkvloerse aansluiting naar een winkelcentrum zijn alle aansluitingen vormgegeven als een rotonde. De weg verloopt door de periferie ten westen van Elche en kent nogal wat verspreide bebouwing en bedrijven langs de weg.

Status

De A-78 wordt vaak opgenomen in lijsten met snelwegen in Spanje, maar de weg heeft geen status van autovía en zelfs geen verbod op langzaam verkeer. De maximumsnelheid is 80 km/h.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk de enkelbaans N-340. De enige ongelijkvloerse aansluitingen met de A-7 en een winkelcentrum ten westen van Elche dateren al voor de verdubbeling van de weg, die rond 2007 plaatsvond. Het nummer A-78 werd daarna toegekend door het ministerie van Fomento, maar sinds 2013 is de weg nog uitsluitend als de N-340 bewegwijzerd, waardoor de A-78 feitelijk niet meer bestaat.

Referenties