A1 (Botswana)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A1 Botswana.svg
A1 Botswana map.png
A1
Begin Miga
Einde Ramokgwebana
Lengte 639 km
Route

Flag of South Africa.svg N18

Centrum.svg Lobatse A2 Botswana.svg

Centrum.svg Gaborone A10 Botswana.svgA12 Botswana.svg

Centrum.svg Rasesa

Centrum.svg Mahalapye

Centrum.svg Palapye A14 Botswana.svg

Centrum.svg Serule A15 Botswana.svg

Centrum.svg Francistown A3 Botswana.svg

Centrum.svg Ramokgwebana

Flag of Zimbabwe.svg R2 Zimbabwe.svg

De A1 is een hoofdweg in Botswana. De weg vormt een noord-zuidroute in het oosten van het land, vanaf de grens met Zuid-Afrika bij Miga via de hoofdstad Gaborone en de tweede stad Francistown naar de grens met Zimbabwe bij Ramokgwebana. Het is daarmee de belangrijkste weg van het land. De A1 is 639 kilometer lang.

Routebeschrijving

De A1 begint op de grens met Zuid-Afrika bij Miga. Aan Zuid-Afrikaanse zijde sluit de N18 naar Mahikeng aan. De A1 voert noordwaarts als een brede, enkelbaans weg. Dit traject verloopt dicht langs de grens met Zuid-Afrika. Ten zuiden van Lobatse voert de weg door droog woestijnachtig gebied met bushland, dit is onderdeel van de Kalahari Desert. In Lobatse kruist men de A2.

Het traject van Lobatse naar Gaborone is landschappelijk het meest interessante deel van de A1 in Botswana en voert door een gebied met lage bergen die boven het landschap uitrijzen. Vanaf de ongelijkvloerse aansluiting met de A11 bij Ramotswa telt de A1 2x2 rijstroken. Het dubbelbaans deel van de A1 is circa 60 kilometer lang en voert door de hoofdstad Gaborone. De weg vormt in Gaborone de westelijke bypass, waar een aantal kruispunten ongelijkvloers zijn. Dit is de modernste weg van Botswana.

Noordelijk van Gaborone telt de A1 nog 2x2 rijstroken tot voorbij Rasesa. Daarna volgt een vlak en enigszins monotoon traject door het bushland van oostelijk Botswana. De weg kent lange rechte trajecten en er zijn niet zo veel dorpen op de route. Ook is het land weinig gecultiveerd. De voornaamste plaatsen op dit deel van de route zijn Mahalapye en Palapye, waarbij die laatste plaats een bypass heeft. De weg verloopt grotendeels op circa 1.000 meter hoogte.

Op het noordelijk deel van de route kent de A1 weer 2x2 rijstroken van Tonota door Francistown, een traject van circa 35 kilometer. Bij het centrum van Francistown is een ongelijkvloers knooppunt met de A3. Ten noorden van Francistown ligt er over 75 kilometer een voorbereiding op een tweede rijbaan tot aan de grens met Zimbabwe bij Ramokgwebana. Het grenscomplex is behoorlijk uitgebreid. Aan Zimbabwaanse zijde gaat de R2 verder naar Bulawayo.

Geschiedenis

In de Britse koloniale periode werd in 1896-1897 een spoorlijn aangelegd van Mafeking (nu Mafikeng) naar Bulawayo. Dit was vooral een transitroute van Zuid-Afrika naar Rhodesië. Later in de koloniale periode werd parallel aan deze spoorlijn een zandweg aangelegd. Dit was in de jaren '50 de primaire wegverbinding van Botswana, de enige weg die enige betekenis had voor het verkeer, alhoewel vrijwel de volledige route onverhard was.[1]

De belangrijkste steden van Botswana ontwikkelden zich in deze corridor, met name Lobatse, Gaborone en Francistown, waardoor deze verbinding ook de belangrijkste weg van Botswana werd, met name nadat Gaborone in de jaren '60 gebouwd werd als nieuwe hoofdstad. In Francistown lag de eerste verharde weg van Botswana, Haskins Street, die thans één blok ten westen van de huidige A1 ligt.

Upgrade van de A1 tot een verharde weg

In de periode 1963-1968 werd de weg opgewaardeerd tot een all-weather road.[2] Het asfalteren van de route begon in 1972, toen een financiering werd goedgekeurd om 80 kilometer van de A1 tussen de grens met Zuid-Afrika bij Pioneer Gate en Gaborone te verharden.[3] Omstreeks 1975 werd de weg ook tussen Gaborone en Mahalapye verhard,[4] evenals van Serule tot Francistown. Vanaf 1978 werd 167 kilometer van de weg tussen Mahalapye en Serule geasfalteerd. De bypass van Palapye is toen ook al aangelegd. Het laatste deel werd vanaf 1980 geasfalteerd, een 76 kilometer lang traject vanaf net buiten Francistown tot de grens met Zimbabwe.[5]

De weg werd in de jaren '70 aangewezen als onderdeel van de Trans-Africa Highway 4 (Cairo-Gaborone).[6] Het eindpunt van deze route was oorspronkelijk Gaborone, omdat Zuid-Afrika onder het apartheidsregime onder sancties stond en geen onderdeel was van de Trans-African Highways. Feitelijk verloopt de route wel door tot Cape Town.

Verdubbelingen & verdere upgrades

Regio Gaborone

De grootste upgrade aan de A1 was de bouw van de westelijke bypass van Gaborone. Deze bypass is begin jaren '90 aangelegd, omstreeks 1991-1993. De bypass is vermoedelijk direct met 2x2 rijstroken en grote rotondes aangelegd. In de periode 2000-2002 is ook 10 kilometer van de weg ten noorden van Gaborone naar 2x2 rijstroken verbreed. Aansluitend is omstreeks 2004 een tracéverlegging met 2x2 rijstroken over een lengte van 15 kilometer rond Rasesa uitgevoerd. Hiermee was 45 kilometer van de A1 in de regio Gaborone naar 2x2 rijstroken verbreed. Noordelijker is de A1 vanaf Rasesa in 2017 nog 4 kilometer verder naar 2x2 rijstroken verbreed. In de periode 2018-2019 is 18 kilometer van de A1 tussen Ramotswa en de zuidkant van Gaborone naar 2x2 rijstroken verbreed.[7][8][9] Dit deel omvatte ook twee nieuwe ongelijkvloerse aansluitingen, de eerste van de regio Gaborone.[10] Het project was in 2021 volledig voltooid met de ingebruikname van een ongelijkvloerse aansluiting aan de zuidkant van Gaborone.

In 2019 werd een contract gegund om drie kruispunten van de Western Bypass van Gaborone ongelijkvloers te maken.[11][12] Dit waren de kruispunten met Old Lobatse Road, Kudumatse Road en Willie Seboni Road. Deze werkzaamheden hadden in januari 2021 gereed moeten zijn, maar waren in juni 2022 voltooid.[13]

Regio Francistown

In de periode 2009-2010 is 5 kilometer van de A1 ten noorden van Francistown naar 2x2 rijstroken verbreed.[14] Dit project was onderdeel van een groter project om 80 kilometer tot aan de grensovergang Ramokgwebana te moderniseren. Indertijd is op het hele traject tot aan de grens een parallelweg aangelegd, onduidelijk is of dit een voorbereiding is op een tweede rijbaan. In de periode 2012-2016 is 30 kilometer van de A1 tussen Tonota en Francistown naar 2x2 rijstroken verbreed. Dit project werd in april 2016 opgeleverd.[15]

Aan de zuidkant van het centrum van Francistown is in de periode 2015-2017 een ongelijkvloerse aansluiting met de A3 aangelegd. Deze verving een rotonde. Dit wordt ook wel het 'Spaghetti Interchange' genoemd en was de eerste ongelijkvloerse aansluiting in Botswana.[16] De aansluiting is in juli 2017 in gebruik genomen.[17]

Referenties

Flag of Botswana.svg Hoofdwegen in Botswana Flag of Botswana.svg

A1A2A3A10A11A12A14A15A20A30A31A32A33A35