A28 (België)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf A28 België))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A28
Begin Athus
Einde Aubange (B/F)
Lengte 3 km
Route

→ Arlon

3 Athus

4 Aubange N804 → Pétange

→ Longwy

De A28 is een autosnelweg in België. De snelweg vormt een korte verbinding bij Aubange in het zuiden van Wallonië. Het is de meest zuidelijke snelweg van België en de weg heeft een lengte van 3 kilometer. De weg maakt deel uit van de E411 en tussen de afslag Aubange en de Franse grens ook van de E44. In tegenstelling tot wat in België gebruikelijk is wordt deze snelweg op de bewegwijzering aangegeven met het nationale nummer A28.

Routebeschrijving

De N81 uit Arlon gaat bij Athus over in de A28, die vervolgens een 3 kilometer lange snelweg vormt. De A28 loopt op korte afstand van de grens met Luxemburg. Er bevinden zich twee aansluitingen in de A28, voordat men de grens met Frankrijk bereikt. Aan Franse zijde gaat de voie express N52 verder om Longwy richting Metz.

Geschiedenis

Met de A28 wilde men de staalindustrie rond Aubange beter aanbinden met de doorgaande Europese weg bij Arlon. Plannen kwamen rond 1971 gereed.

Het nu bestaande deel van de A28 is in 1976 opengesteld. De staalindustrie ging in deze tijd echter ter ziele en in 1977 sloten de hoogovens bij Athus. Hiermee viel de belangrijkste rechtvaardiging van het project weg. Gelden die stonden gereserveerd voor de aanleg werden omgeleid naar projecten elders in de provincie Luxembourg.[1]

Wel ziet men in de E411 bij Arlon nog grondwerken voor wat het begin van de A28 had moeten worden. In 1995 werd de A28 alsnog zelf onderdeel van de E411,[2] toen op initiatief van Frankrijk de route van Arlon werd doorgetrokken via Longwy en de Franse A30 naar de A31 bij Thionville. De autosnelweg is daarmee onderdeel van een alternatieve route vanuit België richting Metz, waarmee men drukte in Luxemburg kan vermijden.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Longeau Franse grens 3 km 1976

Toekomst

Het is de bedoeling uiteindelijk een snelweg aan te leggen tussen de E25 bij Arlon en de A28. Een ombouw van de N81 wordt daarbij niet direct voorzien. Men wil een nieuw tracé bouwen, hoewel de plannen weinig concreet zijn. De verkeersproblemen op de N81 zijn nagenoeg nihil. Waar de A28 was ontworpen om de hoogovens bij Aubange te ontsluiten, is dat doel ook weggevallen met de sluiting van dat complex.

Het project staat nog steeds wel op de agenda van de Euregio. Met name Luxemburg zou baat kunnen hebben bij completering. De Luxemburgse A13 zou dan worden verlengd tot aan de A28. Dat zou een extra ontsluiting naar het westen opleveren van de streek rond Esch-sur-Alzette, alsmede een ruime route om Luxemburg-stad heen. Deze laatste zou transitverkeer België-Frankrijk van de autosnelwegen rond de hoofdstad kunnen houden en aldus de verkeersproblemen daar kunnen verlichten.

Verkeersintensiteiten

locatie 2017
Longeau 24.400
Athus 18.600
Aubange 10.600

Overzichten

Aansluitingen in de A28
34


Referenties

  1. L’E411 inaugurée il y à 30 ans | L’Avenir.
  2. Trb 1996, 19.
Autosnelwegen in België