A2 (New South Wales)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A2
Begin Windsor
Einde Seven Hills
Lengte 23 km
Route

Windsor

Seven Hills

De A2 is een A-road in New South Wales, Australië. De weg wordt grotendeels gevormd door Windsor Road, een stadsweg in het noordwesten van de regio Sydney, van Windsor tot Seven Hills. De A2 is 23 kilometer lang.

Routebeschrijving

De A2 begint in Windsor, een noordwestelijke suburb van Sydney aan de Hawkesbury River. Hier eindigt ook de A9. De A2 voert in zuidoostelijke richting, eerst door exurbaan gebied, daarna door dichter bebouwde suburbs. De weg telt veelal 2x2 rijstroken en heeft een groot aantal verkeerslichten. In de suburb Seven Hills eindigt de A2 op de WestLink, die ter plaatse overgaat in de Hills Motorway (M2). De A2 zelf gaat over in de A40 naar Parramatta.

Geschiedenis

Het nummer A2 werd in 2013 toegekend tijdens een hernummering van wegen in New South Wales. Het vormt samen met de M2 een verbinding van Windsor tot diep in Sydney.

De ontwikkeling van de A2 heeft de suburbanisatie van Sydney gevolgd. Al voor 2000 was de weg tussen Rouse Hill en Seven Hills met 2x2 rijstroken uitgerust. Tussen 2004 en 2007 is het noordwestelijk deel tussen McGraths Hill en Rouse Hill naar 2x2 rijstroken verbreed, waarmee nog een klein stuk enkelbaans bij Windsor overbleef. Bij de bouw van de Westlink en Hills Motorway is ook de noordelijke aansluiting op de A2 voorzien van een ongelijkvloerse SPUI met onderdoorgang in 2006.

Referenties