A2 (Servië)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
A2-SRB.svg
SRB A2 map.png
A2
Begin Beograd
Einde Boljare (SRB/MNE)
Lengte 269 km
Route

Knooppuntsymbool.svgWerkzaamheden.svg Ring Beograd

Brug.svgWerkzaamheden.svg Sava

Afslagsymbool.svgWerkzaamheden.svg Obrenovac

Afslagsymbool.svgWerkzaamheden.svg Ub

Afslagsymbool.svgWerkzaamheden.svg Lajkovac

Afslagsymbool.svg Ljig

Afslagsymbool.svg Takovo / Gornji Milanovac

Afslagsymbool.svg Preljina / Čačak


Čačak - Boljare (gepland)

Flag of Montenegro.png A1 MNE.svg

De A2,[1] ook bekend onder de namen Autoput Beograd - Bar en Autoput Beograd - Južni Jadran (Cyrillisch: Београд - Јужни Јадран),[2] en plantechnisch bekend als Koridor 11 (Cyrillisch: Коридор 11), is een autoput in Servië en Montenegro. Dit artikel gaat over het Servische deel dat vanaf de hoofdstad Beograd tot aan de grens met Montenegro bij Boljare loopt. De snelweg verloopt via Čačak en Užice en heeft een geplande lengte van 269 kilometer. Hiervan is 40 kilometer opengesteld.

Routebeschrijving

De A2 moet bij Surčin op de Ring Beograd beginnen en voert dan zuidwestwaarts, eerst langs de rivier de Sava en kruist deze bij Obrenovac. De snelweg buigt bij Obrenovac naar het zuiden af, en voert in eerste instantie door betrekkelijk vlak gebied. De snelweg passeert oostelijk van Ub en westelijk van Lajkovac langs. Zuidelijk van Lajkovac volgt de snelweg een ondiepe vallei naar Ljig, zuidelijk van Ljig wordt het gebied bergachtiger. De snelweg kent tussen Ljig en Čačak enkele korte tunnels en is soms vrij bochtig. Aan de noordkant van Čačak buigt de snelweg naar het westen af, en volgt valleien richting Požega en Užice. Vanaf Užice moet de A2 weer zuidwaarts lopen door bergachtig gebied tot de grens met Montenegro.

Geschiedenis

Tussen april 2012 en november 2016 is een 40 kilometer lang traject tussen Ljig en Preljina bij Čačak aangelegd. De bouw is uitgevoerd door Servische bouwbedrijven en het Azerbeidzjaanse AzVirt. Dit deel voert door bergachtig gebied en kent enkele korte tunnels. De openstelling volgde op 7 november 2016.[3][4][5]

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Opening
Ljig Preljina 40,4 km 07-11-2016

Toekomst

Het project wordt in samenwerking met Montenegro uitgevoerd en wordt van groot belang voor Servië omdat de snelweg de hoofdstad Beograd met de havens van Bar verbindt, de dichtstbijzijnde havens voor im- en export van Servië. De huidige route voert echter met name in Montenegro door zeer bergachtig terrein met diepe kloven en is met name in de winter slecht berijdbaar. Aan de zijde van Montenegro wordt de A1 gebouwd. Aan de Servische zijde begon de bouw van 146 kilometer tussen Beograd en Požega officieel in 2008, toen een concessiecontract werd getekend met het Oostenrijkse Alpine bau. Datzelfde jaar werd het contract echter afgeblazen. Sindsdien is er weinig voortgang geboekt met het project. Dit wegvak kost naar verwachting € 575 miljoen. Het zuidelijkere deel van Požega naar de Montenegrijnse grens bij Boljare is veel duurder en kost € 1,5 miljard. Het exacte tracé ligt hier nog niet vast.

Beograd - Obrenovac

Dit traject is 14 kilometer lang, de aanleg was oorspronkelijk gepland voor de periode 2014-2016. Dit traject verloopt door vlak gebied en kruist de rivier de Sava en sluit aan op de ring van Beograd bij Surčin. Het deel vanaf de Ring Beograd bij Surčin en Obrenovac, inclusief een brug over de Sava, moet door het Chinese bouwbedrijf Sinohydro worden aangelegd. Op 7 november 2016 werd hiertoe een overeenkomst getekend tussen Servië en China.[6] De bouw begon in maart 2017 en moet in november 2019 gereed zijn.

Obrenovac - Ub

Dit segment is 26 kilometer lang en is in 2013 in aanleg gegaan en moet begin 2019 opengesteld worden. Dit traject verloopt door vlak gebied ten zuiden van de rivier de Sava. Tussen Obrenovac en Ub zijn twee tunnels gepland.

Ub - Lajkovac

Dit is het eerste deel dat eind 2010 in aanleg ging en is 13 kilometer lang. Dit traject was in december 2014 gereed, maar kon nog niet opengesteld worden omdat er maar één aansluiting op het traject zit, bij Lajkovac. Openstelling zal plaatsvinden als een aansluitend traject richting Obrenovac gereedkomt. Dit deel van de snelweg is met inferieure kwaliteit aangelegd, in 2018 is voor € 9 miljoen aan herstelwerkzaamheden uitgevoerd, nog voordat de snelweg werd geopend voor het verkeer.[7]

Lajkovac - Ljig

Dit traject voert zuidoostwaarts en is 20 kilometer lang. Het landschap is heuvelachtig. Net na Lajkovac is een tunnel gepland. De aanleg begon in 2013 en de snelweg moet medio 2019 worden opengesteld.

Preljina - Požega

Dit is het zuidelijkste project dat concreet is, en omvat tevens de bypass van de stad Čačak. Het traject is 30,9 kilometer lang en kent een tunnel aan de westzijde van Čačak. Op 27 november 2017 is een contract van € 450 miljoen getekend met de China Communications Construction Company getekend.[8] De bouw moet in maart 2019 beginnen.[9]

Požega - Bijelo Polje

Het zuidelijkste deel is nog niet vastgesteld, en verloopt vanaf de stad Požega naar de grens met Montenegro. Dit traject is zo'n 150 kilometer lang en voert door bergachtig terrein met canyons en hoogvlaktes. Het is gepland dat de snelweg niet de huidige hoofdweg via Užice en Prijepolje zal volgen, maar aanzienlijk verder oostelijk via Ivanjica en oostelijk van Sjenica langs.

Wegnummer

In 2013 is bekendgemaakt dat deze weg het nummer A2 zal gaan krijgen.[10] Bij openstelling van het eerste deel werd het nummer A2 direct bewegwijzerd.[11] De E763 verloopt ook over deze route.

Referenties

Snelwegen in Servië

A1A2A3A4A5Autoput Beograd - VršacAutoput Paraćin - ZaječarAutoput Kragujevac - BatočinaRing Beograd