A33 (Botswana)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A33
Begin Nata
Einde Ngoma Bridge
Lengte 363 km
Route

Nata

Kasane

Ngoma Bridge

B8

De A33 is een hoofdweg in Botswana. De weg vormt een verbinding naar het noorden van het land, vanaf de A3 bij Nata via de grensplaats Kasane aan de grens met Zambia tot aan de grensplaats Ngoma aan de grens met Namibië. De A33 is 363 kilometer lang.

Routebeschrijving

De A33 begint in het dorp Nata als voortzetting van de A3 uit Francistown. De A3 slaat hier af, de A33 vormt de doorgaande route naar het noorden. De weg verloopt dan parallel aan de grens met Zimbabwe door eindeloze vlakke bushland. Er liggen op het gehele traject van Nata tot Kasane geen echte plaatsen op de route, ook zijn er geen kruisende wegen. Wat noordelijker zijn echter een aantal geïrrigeerde landbouwgebieden, maar deze streek is dunbevolkt. De A33 is doorgaand een geasfalteerde weg en bereikt dan Kasane, de noordelijkste plaats van Botswana.

In Kasane bereikt men het vierlandenpunt van Botswana, Zimbabwe, Zambia en Namibië. Hierbij vormt de rivier de Zambezi de grens, de Kazungula Bridge vormt de verbinding van de A33 naar de M10 in Zambia. Dit is de enige verbinding tussen Botswana en Zambia. De A33 voert vanuit Kasane echter westwaarts, parallel aan de rivier de Chobe, die de grens met de Caprivi Strip van Namibië vormt. Ook dit deel is verhard en voert door ongecultiveerd bushland. Men bereikt dan Ngoma Bridge, een gehucht op de grens met Namibië. Aan Namibische zijde gaat de B8 verder door de Caprivi Strip naar Ngoma en Katima Mulilo.

Geschiedenis

De bouw van de Kazungula Bridge over de Zambezi, met de veerdienst op de voorgrond.

De A33 is grotendeels ontwikkeld als de BOT-ZAM Road, een geheel nieuwe wegverbinding van Nata naar de grens met Zambia. De weg kreeg begin jaren '70 prioriteit vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in Rhodesië (Zimbabwe), waardoor Zambia aan drong op een alternatieve route naar het zuiden over de Zambezi, die dan door Botswana kwam te verlopen. Botswana had ook belang bij het ontsluiten van de voorheen zeer geïsoleerde noordelijke regio van het land.

De planuitwerking van de weg is in 1970-1971 uitgevoerd en de weg zelf is tussen Nata en Kasane over een lengte van 300 kilometer als een gravelweg aangelegd, die in januari 1977 gereed kwam. In 1976, toen de werkzaamheden aan de gravelweg nog in uitvoering waren, werd de sluiting van de grens tussen Zambia en Rhodesië een urgent probleem. Op 12 september 1977 werd het verharden van de BOT-ZAM Road officieel goedgekeurd. De werkzaamheden begonnen in 1979 en de gehele verharde weg van Nata tot Kasane werd op 10 februari 1984 opengesteld door de president van Zambia.[1]

Er is minder bekend over het westelijk deel van de A33, van Kasane naar de grens met Namibië. Deze weg is in de jaren '70 tegelijk met de BOT-ZAM Road aangelegd als all-weather road, maar nog niet als een verharde weg.[2] De brug over de rivier de Chobe op de grens met Namibië is in 2000 gereconstrueerd.[3] De A33 is hier in 2011 geherasfalteerd.[4]

Tussen Kasane en Kazungula in Zambia was oorspronkelijk een veerdienst over de rivier de Zambezi. In augustus 2007 kwamen de regeringen van Botswana en Zambia overeen om de brug over de Zambezi aan te leggen. De bouw begon op 13 september 2014[5] en de brug is op 10 mei 2021 opengesteld voor het verkeer.[6][7] De bouw van de brug kostte $ 259 miljoen en is gefinancierd door de African Development Bank en de Japan International Cooperation Agency.

Referenties

Hoofdwegen in Botswana

A1A2A3A10A11A12A14A15A20A30A31A32A33A35