A4 (Italië)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
A4 IT.svg
A4 Italie.svg
Autostrada
Begin Torino
Einde Trieste
Lengte 522 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A55 IT.svg → Ring Torino

Afslagsymbool.svg Settimo Torinese

Afslagsymbool.svg Volpiano-Sud

Afslagsymbool.svg Brandizzo

Afslagsymbool.svg Chivasso-Ovest

Afslagsymbool.svg Chivasso-Centro

Afslagsymbool.svg Chivasso-Est

Afslagsymbool.svg Rondissone

Tol.svg Rondissone

Afslagsymbool.svg Cigliano

Afslagsymbool.svg Borgo d'Ale

Knooppuntsymbool.svg A5 IT.svg → Vercelli / Ivrea

Afslagsymbool.svg Santhia

Afslagsymbool.svg Carisio

Afslagsymbool.svg Balocco

Afslagsymbool.svg Greggio

Knooppuntsymbool.svg A26 IT.svg → Genova / Domodossola

Afslagsymbool.svg Biandrate

Afslagsymbool.svg Novara-Ovest

Afslagsymbool.svg Marcallo Mesero

Afslagsymbool.svg Arluno

Afslagsymbool.svg Rho

Tol.svg Milano-Ghisolfa

Knooppuntsymbool.svg A50 IT.svg → Como / Bologna

Afslagsymbool.svg Fiera di Milano

Afslagsymbool.svg Pero

Knooppuntsymbool.svg A8 IT.svg → Varese / Milano

Afslagsymbool.svg Cormano

Afslagsymbool.svg Sesto San Giovanni

Tol.svg Milano-Est

Knooppuntsymbool.svg A52 IT.svg → Monza / Bologna

Knooppuntsymbool.svg A51 IT.svg → Ring Milano

Afslagsymbool.svg Agrate Brianza

Afslagsymbool.svg Cavenago-Cambiago

Afslagsymbool.svg Trezzo sull'Adda

Afslagsymbool.svg Capriate

Afslagsymbool.svg Dalmine

Afslagsymbool.svg Bergamo

Afslagsymbool.svg Seriate

Afslagsymbool.svg Grumello-Telgate

Afslagsymbool.svg Ponte Oglio

Afslagsymbool.svg Palazzolo

Afslagsymbool.svg Rovato

Afslagsymbool.svg Ospitaletto

Afslagsymbool.svg Brescia-Ovest

Knooppuntsymbool.svg A21 IT.svg → Piacenza

Afslagsymbool.svg Brescia-Est

Afslagsymbool.svg Desenzano del Garda

Afslagsymbool.svg Sirmione

Afslagsymbool.svg Peschiera del Garda

Afslagsymbool.svg Sommacampagna

Knooppuntsymbool.svg A22 IT.svg → Bologna / Innsbruck

Afslagsymbool.svg Verona-Sud

Afslagsymbool.svg Verona-Est

Afslagsymbool.svg Soave

Afslagsymbool.svg Montebello

Afslagsymbool.svg Montecchio

Afslagsymbool.svg Vicenza-Ovest

Afslagsymbool.svg Vicenza-Est

Knooppuntsymbool.svg A31 IT.svg → Trento

Afslagsymbool.svg Grisignano

Afslagsymbool.svg Padova-Ovest

Afslagsymbool.svg Padova-Est

Knooppuntsymbool.svg A13 IT.svg → Ferrara / Bologna

Knooppuntsymbool.svg A57 IT.png → Venezia

Afslagsymbool.svg Spinea

Afslagsymbool.svg Martellago-Scorze

Afslagsymbool.svg Preganziol

Knooppuntsymbool.svg A27 IT.svg → Belluno

Knooppuntsymbool.svg A57 IT.png → Venezia

Afslagsymbool.svg Meolo-Roncade

Afslagsymbool.svg San Dona di Piave

Afslagsymbool.svg Cessalto

Afslagsymbool.svg San Stino di Livenza

Knooppuntsymbool.svg A28 IT.svg → Pordenone

Afslagsymbool.svg Latisana

Afslagsymbool.svg San Giorgio di Nogaro

Knooppuntsymbool.svg A23 IT.svg → Udine / Villach

Afslagsymbool.svg Palmanova

Knooppuntsymbool.svg A34 IT.svg → Ljubljana

Afslagsymbool.svg Redipuglia

Tol.svg Trieste-Lisert

Afslagsymbool.svg Monfalcone

Afslagsymbool.svg Duino

Afslagsymbool.svg Sistiana

Afslagsymbool.svg Raccordo Sistiana → Trieste

De A4 is een Autostrada in Italië, ook wel bekend als de Serenissima. De snelweg vormt een lange oost-westroute door het noorden van het land, vanaf Torino via Milano, Bergamo, Brescia, Verona, Vicenza, Padova en Venezia naar Trieste in het grensgebied met Slovenië. De snelweg is één van de drukste van Italië, en voert voornamelijk door de Povlakte en later langs de Adriatische kust. De A4 is 522 kilometer lang.

Routebeschrijving

De A4 begint in het noorden van de westelijke stad Torino (Turijn), op een industrieterrein. Direct daarna volgt een knooppunt met de A55, de ringweg van Torino. Vanaf hier kan men de A5 op richting Aosta of de A32 richting Bardonecchia. De A4 telt dan 2x3 rijstroken en loopt kaarsrecht naar het noordoosten, met lage bergen naar het zuiden. Dit is het westelijkste deel van de Povlakte, die hier kleiner is dan verder oostelijk. Bij Rondissone, even na Torino, volgt het tolstation, waarna de snelweg wat naar het noordoosten afbuigt. Karakteristerend voor de A4 zijn de lange rechte monotone stukken. Bij Santhia kruist men een diramazione tussen de A5 en A26, die verkeer vanaf Aosta richting Genova en vice versa verwerkt. De A4 buigt hierna naar het noordoosten af, loopt ruim ten noorden van Vercelli langs en kruist een eindje voor Novara de A26, een noord-zuidsnelweg vanaf Genova richting de Alpen bij Gravellona Toce en Domodossola. De 2x3 snelweg loopt vanaf hier oostwaarts, en bereikt de agglomeratie Milano, die 8 miljoen inwoners telt.

De A4 loopt door de noordelijke voorsteden van Milano. Ten westen van Milano kruist men de A50, de westelijke ringweg van Milano die verkeer vanaf Varese en Como richting Genova en Bologna verwerkt. Vlak daarna kruist men de A8, de snelweg vanaf Varese naar Milano. Het traject door Milano is dichtbebouwd en telt 2x3 rijstroken. Het deel langs Milano is tolvrij, ten westen en oosten van Milano bevinden zich grote tolstations. Bij Monza kruist men de A52, een korte snelweg door de noordoostelijke voorsteden van Milano, waarna men vlak erna de A51 kruist, de oostelijke ringweg van Milano.

De A4 bij Bergamo.

Vanaf dit punt telt de A4 2x4 rijstroken en loopt door een rommelig en voortdurend bebouwd gebied naar het oosten, net ten zuiden van de Alpen langs. Bij de stad Bergamo maakt de A4 zijn eerste bocht na Milano en loopt verder naar het oosten. Typerend is dat rondom grote steden er vaak een parallelle snelweg voor lokaal verkeer is, zoals bij Bergamo en Brescia. Bij de stad Brescia eindigt de A21, de snelweg naar Piacenza. Deze kan ook gebruikt worden voor verkeer naar Torino dat de regio Milano wil vermijden. Dit deel van de A4 telt 2x3 rijstroken en loopt vlak langs het zuiden van het Lago di Garda. Wat verderop, bij Verona, kruist men de A22, de snelweg richting Bologna in het zuiden en Innsbruck in het noorden. Bij Verona slaat eveneens een superstrada af naar de regio Ferrara.

De A4 loopt dan met 2x3 rijstroken door de velden ten oosten van Verona. De omgeving is hier nog steeds rommelig, met talloze kleine industrieterreinen. De A4 loopt ten zuiden van de stad Vicenza langs, waarna de A31 naar het noorden loopt, de bergen in, richting Trento. Niet ver daarna bereikt men de grote stad Padova, waar de A4 ten noorden van langs loopt. Hier loopt een 2x2 superstrada direct parallel aan de A4, die het lokale verkeer verwerkt. De A4 bedient Padova met slechts 2 aansluitingen. Aan de oostkant van Padova eindigt de A13 uit Bologna. De A4 loopt hierna meer dan 20 kilometer kaarsrecht naar Venezia. Rondom Venezia vormt de A4 een ruime noordelijke rondweg, de oude route door Mestre en voor verkeer naar Venezia wordt gevormd door de A57. Ten noorden van Venezia kruist men de A27, een snelweg naar Belluno in de Dolomieten.

De A4 rond Mestre.

De A4 loopt oostelijk van Venezia op circa 20 kilometer afstand van de noordkust van de Adriatische Zee. Het gebied waar de weg doorheen voert is vlak. De Alpen zijn slechts bij helder weer waarneembaar. Grote plaatsen liggen niet in dit gebied. Bij Portogruaro sluit de A28 aan, een snelweg naar Pordenone die daarna naar het westen terugloopt. Men kruist hier enkele rivieren die vanuit de Alpen stromen, waarna bij het vestingstadje Palmanova de A23 uit Villach eindigt. Hier kan doorgaand verkeer richting Udine en Oostenrijk afslaan. De A4 buigt dan naar het zuidoosten af. Niet veel verder splitst de A34 af die aansluit op de Sloveense expresweg H4, die een verbinding naar Ljubljana vormt. De A4 loopt dan veel dichter langs de kust door een verstedelijkte kuststrook ten noorden van Trieste. Niet veel verder sluit de A3 aan, die eveneens richting Ljubljana voert. Bij Trieste gaat de A4 dan over in een raccordo, die rondom Trieste loopt en aansluiting geeft op de Sloveense H5 naar Koper en Pula in Kroatië.

Geschiedenis

De geschiedenis van de A4 gaat terug tot de allereerste snelwegen in de wereld, alhoewel de eerste openstellingen van de A4 geen echte snelwegen waren. Rondom Milano begon men in de jaren 20 met het bouwen van tolwegen. Op 24 september 1927 opende de snelweg tussen Milano en Bergamo, over een kaarsrecht tracé. In 1931 werd dit deel tot aan Brescia verlengd. In 1930 begonnen ook de werkzaamheden voor de snelweg tussen Torino en Milano, die op 25 oktober 1932 werd opengesteld, destijds met één rijbaan. Het deel tussen Padova en Venezia opende op 15 oktober 1933 voor het verkeer. In de jaren 50 is de rijbaan verbreed naar 10 meter en vlak daarna is de weg verdubbeld naar een echte snelweg. Pas in 1962 was de gehele vooroorlogse A4 verdubbeld naar minimaal 2x2 rijstroken.

De verdere delen van de A4 openden pas na de Tweede Wereldoorlog. Op 10 februari 1962 opende een lang stuk van Brescia naar Padova en op 22 februari 1970 opende het oostelijkste deel van Venezia naar Trieste. Later zijn grote delen van de A4 verbreed naar 2x3 en 2x4 rijstroken, maar delen blijven overbelast, met name bij Milano. Een knelpunt bij Venezia is weggewerkt, toen op 8 februari 2009 de nieuwe noordelijke rondweg van Venezia opengesteld werd. De oude route door Mestre kreeg het nummer A57.

De A4 is gevoelig voor dichte mist, die in de Povlakte blijft hangen, met name in de winter. In 2000 werden werkzaamheden gestart om de A4 te moderniseren, naar 2x3 rijstroken te verbreden en de aanleg van brede vluchtstroken en grotere pechhavens. Het deel tussen Torino en Novara is in 2009 vernieuwd opengesteld, het deel van Novara naar Milano moet in 2014 volgen.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Opening
Milano Bergamo 50 km 24-09-1927
Bergamo Brescia 48 km 00-08-1931
Torino Milano 126 km 28-10-1932
Padova Mestre 25 km 15-10-1933
Brescia Padova 153 km 10-02-1962
Santhia Ivrea (dir) 23,6 km 13-07-1968
Mestre Trieste 123 km 22-10-1970
Stroppiana Santhià (dir) 28,7 km 27-07-1978
Passante di Mestre 30 km 08-02-2009

Verbreding

Torino - Milano

Het deel van Torino naar Milano is naar 2x3 rijstroken verbreed, waarbij de vluchtstroken grotendeels kwamen te vervallen. Wanneer dit exact is uitgevoerd is niet bekend. Vermoedelijk in of voor de jaren 90, mogelijk al in de jaren 70 of 80. Alleen een stukje bij Torino is pas circa 2008 naar 2x3 rijstroken verbreed.

Recenter is de A4 tussen Novara en Milano gemoderniseerd. Dit deel telde reeds 2x3 rijstroken, maar had oorspronkelijk geen vluchtstroken. Naast de snelweg is een hogesnelheidslijn aangelegd. In 2014 waren de werkzaamheden voltooid. Dichter bij Milano is de A4 tussen Marcallo (SS336) en de ring van Milano (A50) over 17 kilometer naar 2x4 rijstroken verbreed tussen juli 2013 en eind 2014.

Milano - Bergamo

De A4 is tussen Milano en Bergamo is van oudsher één van de drukste wegen van Italië. Al vrij vroeg is dit deel naar 2x3 rijstroken verbreed, maar wanneer exact is niet bekend. In september 2007 was dit deel van Milano-Est tot Bergamo naar 2x4 rijstroken verbreed over 33,6 kilometer. Op 22 juli 2007 opende de 4e rijstrook richting oosten en op 23 september 2007 richting westen. De kosten bedroegen € 505 miljoen.

Bergamo - Venezia

Ook de route verder van Bergamo naar Venezia is naar 2x3 rijstroken verbreed. Wanneer dit heeft plaatsgevonden is niet bekend, in elk geval in de jaren 90 of eerder.

Venezia - Trieste

Op 17 november 2014 was de verbreding van 19 kilometer A4 tussen de A57 bij Venezia en San Donà di Piave afgerond.[1]

Toekomst

Sinds 1998 wordt gesproken over de verbreding van de A4 tussen Venezia en Trieste naar 2x3 rijstroken. Dit deel telt 2x2 rijstroken, terwijl vluchtstroken vaak ontbreken. De kosten van deze verbreding bedragen € 2,3 miljard, mede omdat het een vereiste is dat de snelweg op 2x4 rijstroken wordt voorbereid en van aardbevingsbestendige kunstwerken wordt voorzien. De werkzaamheden waren tussen 2010 en 2015 gepland, maar zijn uitgelopen.[2] Op 24 november 2016 begonnen werkzaamheden om 26 kilometer van de A4 te verbreden tussen Portogruaro en het knooppunt met de A23 bij Palmanova.[3]

Ter hoogte van Milano komen spitsstroken over 9 kilometer tussen de A8 en A51. Deze fungeren als vierde rijstrook in de spits. Een volwaardige verbreding is hier onmogelijk zonder grootschalige sloop van direct langs de snelweg gelegen bebouwing. De werkzaamheden zijn in 2017-2018 uitgevoerd en de spitsstroken worden vermoedelijk medio 2018 in gebruik genomen.

Tol

De A4 is een tolweg, in het beheer van Autostrade per l'Italia.[4] De A4 heeft een gesloten tolsysteem met tickets, maar niet alle trajecten hebben tolheffing, zo is het eerste deel vanuit Torino tolvrij, evenals het deel langs Milano en het oostelijkste deel nabij Trieste.

Tutor

De maximumsnelheid wordt op een aantal trajecten gehandhaafd middels tutor, een trajectcontrole. Dit is het geval tussen Milano en Brescia, tussen Brescia en Verona en tussen Venezia en Trieste.[5]

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken Lengte
Torino Knooppuntsymbool.svg A52 Milano 2x3 140 km
Knooppuntsymbool.svg A52 Milano Bergamo 2x4 34 km
Bergamo San Donà di Piave 2x3 251 km
San Donà di Piave Trieste 2x2 113 km

Referenties

Het nieuwe netwerk rond Venezia.
Autostrade in Italië

A1A2A3A4A5A6A7A8A9A10A11A12A13A14A15A16A18A19A20A21A22A23A24A25A26A27A28A29A30A31A32A33A34A35A36A50A51A52A53A54A55A56A57A58A59A60A90A91Autostrada Catania-SiracusaAutostrada Roma - Latina