A6 (Litouwen)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A6-LT.svg
A6 LT map.png
Keliai A6
Begin Kaunas
Einde Zarasai (LT/LV)
Lengte 185 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A1-LT.svg → Vilnius / Klaipėda

Junction.svg Margava

Junction.svg Karmėlava

Junction.svg Išorai

Junction.svg Jonava

einde 2x2 weg


Junction.svg Ukmergė

Afslagsymbool.svg A2-LT.svg → Vilnius / Panevėžys

Junction.svg Vidiškiai

Afslagsymbool.svg Kavarskas

Junction.svg Staškūniškis

Junction.svg Skiemonys

Junction.svg Leliūnai

Junction.svg Antalgė

Junction.svg A14-LT.svg → Vilnius

Junction.svg Utena

Junction.svg Daugaliai

Junction.svg Degučiai

Junction.svg Zarasai

Flag of Latvia.svg A13-LV.svg → Daugavpils

De Magistraliniai keliai A6 is een autoweg en hoofdweg in Litouwen. De weg loopt vanaf Kaunas via Ukmergė en Utena naar de grens met Letland bij Zarasai. De weg is onderdeel van de route van Kaunas naar Daugavpils en is eveneens de route van West-Europa naar het oosten van Letland. De weg is 185 kilometer lang.

Routebeschrijving

De A6 bij Utena.

De weg begint in de grotere stad Kaunas, aan een knooppunt met de A1, de snelweg vanaf Vilnius naar Klaipėda. De weg loopt naar het noordoosten en telt de eerste 25 kilometer tot aan Jonava 2x2 rijstroken, maar geen ongelijkvloerse kruisingen. Dit deel van de A6 voert door overwegend bebost gebied. De weg loopt daarna in kaarsrechte lijn naar het stadje Ukmergė, waar men de A2 kruist, de snelweg vanaf Vilnius naar Panevėžys. De A6 blijft daarna in noordoostelijke richting lopen, door een plattelandsgebied met vrij weinig bos. De laatste grotere plaats voor de Letse grens is het stadje Utena, waar de A14 uit Vilnius eindigt. De weg loopt daarna door een glooiend gebied steeds verder naar het noordoosten, afgewisseld door bos en weilanden en her en der wat dorpjes, alhoewel er weinig plekken zijn waar de A6 echt door de bebouwde kom loopt. Na Zarasai volgt de grens met Letland. Hierna gaat de Letse A13 verder naar de stad Daugavpils in het zuidoosten van Letland.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie was de weg een onderdeel van de A-226, die van Daugavpils via Ukmergė en Kaunas naar Kapsukas (het huidige Marijampolė) verliep. Na het uiteenvallen van de Sovjetunie werd deze route in Litouwen in twee routes opgedeeld, de A6 en A5.

De weg is ten tijde van de Sovjetunie al relatief goed uitgebouwd, met lange rechte trajecten die niet de historische via de dorpskernen volgden. Een uitzondering waren echter de grotere plaatsen, waar de weg wel door alle stadscentra verliep, zoals in Kaunas, Ukmergė, Utena en Zarasai. Het deel tussen Kaunas en Ukmergė was in 1970 voltooid op een nieuw tracé.

Eind jaren '80 is begonnen om de weg vanaf Kaunas naar Jonava naar 2x2 rijstroken te verbreden. Grotendeels gebeurde dit op het bestaande tracé, maar net ten noorden van Karmėlava werd een nieuw tracé aangelegd waarvan de bouw mogelijk langere tijd stil lag, dit is vermoedelijk pas begin jaren '90 opengesteld.

Oorspronkelijk ging het verkeer door het centrum van Jonava. In de periode 1985-1987 is een nieuwe brug over de rivier de Neris ten noordoosten van Jonava aangelegd, zodat doorgaand verkeer niet meer door Jonava hoefde, maar op een andere locatie de rivier over stak.

In 1989 is begonnen met de bouw van een rondweg bij Ukmergė. Deze werd echter niet voltooid vanwege het uiteenvallen van de Sovjetunie. Pas in de periode 2002-2004 is deze rondweg voltooid, die echter een lage ontwerpstandaard heeft en geen onderdeel is van de A6.

Toekomst

De A6 vervult een interregionale functie voor doorgaand verkeer en het is niet ondenkbaar dat de A6 in de toekomst hoogwaardig uitgebouwd wordt. Het deel tussen Kaunas en Jonava is reeds met 2x2 rijstroken uitgebouwd. Het is niet waarschijnlijk dat de A6 een autosnelweg wordt, omdat hiervoor de bevolkingsdichtheid en verkeersintensiteiten te laag zijn.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20.500 voertuigen bij Kaunas, dalend naar 5.000 voertuigen ten oosten van Jonava en 2.600 voertuigen ten oosten van Ukmergė. Bij Utena ligt een piek van 4.700 voertuigen en een tweede piek van 6.200 voertuigen in Zarasai. Dagelijks steken 1.800 voertuigen de grens met Letland over.[1]

Tol

De A6 is een tolweg voor bussen en vrachtverkeer middels het Litouwse vignet. Personenauto's met of zonder caravan en motoren hoeven geen tol te betalen.

Referenties

Autowegen en autosnelwegen in Litouwen

Magistraliniai keliai: A1-LT.svg A2-LT.svg A3-LT.svg A4-LT.svg A5-LT.svg A6-LT.svg A7-LT.svg A8-LT.svg A9-LT.svg A10-LT.svg A11-LT.svg A12-LT.svg A13-LT.svg A14-LT.svg A15-LT.svg A16-LT.svg A17-LT.svg A18-LT.svg A19-LT.svg A20-LT.svg A21-LT.svg