A7 (Litouwen)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A7-LT.svg
A7 LT map.png
Keliai A7
Begin Marijampolė
Einde Kybartai (LT/RUS)
Lengte 42 km
Route

Centrum.svgMarijampolė

Junction.svg A16-LT.svg

Knooppuntsymbool.svg A5-LT.svg → Kaunas / Warszawa

Junction.svg Gižai

Junction.svg Pilviškiai

Junction.svg Serdokai

Junction.svg Vilkaviškis

Junction.svg Alvitas

Junction.svg Virbalis

Junction.svg Kybartai

Flag of Russia.svg A229 RUS.svg → Kaliningrad

De Magistraliniai keliai A7 is een hoofdweg in Litouwen. De weg vormt een oost-westroute in het zuiden van het land en loopt vanaf het centrum van Marijampolė naar de grens met Rusland bij Kybartai. De weg is onderdeel van de doorgaande route tussen Vilnius en Kaliningrad. De A7 is 42 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint bij het stadje Marijampolė, waar de A16 uit Vilnius overgaat in de A7, ter hoogte van het klaverblad met de A5, de noord-zuidas vanaf Kaunas richting Warszawa in Polen. De weg telt 1x2 rijstroken en loopt naar het westen. De weg loopt om de meeste plaatsen heen, vooral het stadje Vilkaviškis. De omgeving bestaat voornamelijk uit glooiende weilanden met her en der kleine bosgebieden. Men moet wel dwars door Kybartai, het grensstadje met Rusland. Aan de Russische zijde gaat de A229 verder naar Kaliningrad.

Geschiedenis

Voor 1945 was de A7 een oost-westverbinding vanaf de Duitse grens bij Kybartai naar Vilnius. Na 1945 kwam de weg in de Sovjetunie te liggen en was onderdeel van de A229, de weg van Kaliningrad naar Vilnius. Na 1991 kwam de weg in Litouwen te liggen, en is toen opgesplitst in de A7 en A16.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 6.500 voertuigen nabij Marijampolė, dalend naar 2.100 voertuigen op de grens met Rusland.[1]

Tol

De A7 is een tolweg voor bussen en vrachtverkeer middels het Litouwse vignet. Personenauto's met of zonder caravan en motoren hoeven geen tol te betalen.

Referenties

Autowegen en autosnelwegen in Litouwen

Magistraliniai keliai: A1-LT.svg A2-LT.svg A3-LT.svg A4-LT.svg A5-LT.svg A6-LT.svg A7-LT.svg A8-LT.svg A9-LT.svg A10-LT.svg A11-LT.svg A12-LT.svg A13-LT.svg A14-LT.svg A15-LT.svg A16-LT.svg A17-LT.svg A18-LT.svg A19-LT.svg A20-LT.svg A21-LT.svg