A7 (Servië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A7
Begin Kuzmin
Einde Sremska Rača
Lengte 17 km
Route

Višnjićevo

Sava

/ Autoput Vukosavjle - Rača

De A7, ook wel genaamd de Autoput Kuzmin - Sremska Rača (Cyrillisch: Ауто-пут Кузмин - Сремска Рача), is een in aanbouw zijnde autoput in Servië. De 17 kilometer lange autosnelweg vormt het Servische deel van een geplande autosnelweg naar Sarajevo in Bosnië-Herzegovina.

Routebeschrijving

De snelweg zal bij Kuzmin op de A3 aansluiten en vervolgens zuidwaarts verlopen door vlak terrein naar Sremska Rača, gelegen aan de grens met Bosnië-Herzegovina. Bij Sremska Rača komt een brug over de rivier de Sava en moet de snelweg aansluiten op de Autoput Vukosavjle - Rača in de Republika Srpska.

Toekomst

De bouw van de snelweg is geraamd op € 225 miljoen, waarvan € 100 miljoen voor een brug over de Sava en € 120 miljoen voor de bouw van de autosnelweg zelf.[1] De kosten worden beschouwd als exorbitant voor een dergelijke snelweg.[2] Op 4 oktober 2019 werden de bouwvergunningen verstrekt[3] en de bouw begon formeel op 9 oktober 2019 met de brug over de Sava.[4] Op 1 maart 2021 werd ook een officiële bouwstart gehouden voor het gehele project.[5] De autosnelweg moet medio 2024 worden geopend.[6]

Wegnummering

Het wegnummer A7 werd toegewezen op 13 oktober 2023.[7]

Referenties

Autosnelwegen in Servië

A1A2A3A4A5A7A8A9Autoput Paraćin - ZaječarAutoput Kragujevac - BatočinaAutoput Novi Sad - RumaAutoput Niš - PristinaRing Beograd (A1)