A823(M) (Groot-Brittannië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A823 (M) UK.svg
Blank.png
A823(M)
Begin Inverkeithing
Einde M90
Lengte 1 mi
Lengte 1,6 km
Lijst van motorways
Route

Rotonde.svg B980 / 40px → Inverkeithing / Dunfermline

Knooppuntsymbool.svgM90 UK.svg → Perth / Edinburg

De A832(M) is een motorway in het Verenigd Koninkrijk. De snelweg is defacto een verlengde afrit van de M90.

Routebeschrijving

De weg begint in Inverkeithing op een rotonde met de B980 en de A823. Daarna loopt de weg in oostelijke richting en sluit middels een soort van onvolledige hybride klavermolen configuratie aan op de M90.

Geschiedenis

De A823(M) opende in 1964 voor het verkeer, gelijktijdig met het deel M90 tussen Inverkeithing en Dunfermline-South. In die tijd waren er plannen voor een snelweg ten noorden van het Firth of Forth, de East Fife Regional Road, en daar zou dit deel van de A823(M) deel van uit gaan maken. Daarom is bij de aansluiting van de A823(M) een ruimtereservering voor doortrekking van de snelweg. Later is echter besloten de weg richting Kirkcaldy, de huidige A92 noordelijker bij Dunfermline aan te laten sluiten, waarmee deze plannen definitief in de ijskast gingen.

Ook de rotonde op het begin van de motorway is zodanig opgezet, zodat deze omgebouwd zou kunnen worden tot een ongelijkvloerse aansluiting als onderdeel van een motorway naar Stirling. Deze weg stond bekend als de West Fife Regional Road. Voor deze weg bestonden tot in de jaren 90 plannen, maar zijn nooit concreet geworden. Er zijn nog steeds wel geluiden vanuit de regio om een bypass vanaf de A832(M) naar de A985 te realiseren om Rosyth te ontlasten van doorgaand verkeer.

Openstellingsgeschiedenis

Datum Van Naar Lengte
1964 Inverkeithing J2 M90 1,6 km

Toekomst

Er zijn geen plannen om de A823(M) aan te passen.

Referenties