AI-82 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AI-82.svg
ES AI-82 map.png
AI-82
Begin Aeropuerto de Asturias
Einde A-8
Lengte 2 km
Route

Rotonde.svg Aeropuerto de Asturias

Rotonde.svgAfslagsymbool.svg A-8.svg

De AI-82 is een carretera in Spanje, gelegen in Asturias. De AI-82 vormt een 2 kilometer lange verbinding tussen het Aeropuerto de Asturias en de A-8.

Routebeschrijving

De AI-82 is een 2 kilometer lange weg met 2x2 rijstroken dat vanaf een rotonde bij het Aeropuerto de Asturias tot aan een rotonde-aansluiting op de A-8 verloopt, daartussen zijn alle kruisende wegen ongelijkvloers maar de AI-82 heeft geen ongelijkvloerse aansluitingen. De weg heeft een geslotenverklaring voor langzaam verkeer maar heeft niet de status van autovía. De maximumsnelheid bedraagt 100 km/h.

Geschiedenis

Het Aeropuerto de Asturias is in 1968 in gebruik genomen. De AI-82 is aangelegd in dezelfde periode dat het vliegveld uitgebreid werd.

De AI-82 is in dezelfde periode als de A-8 aangelegd in dit gebied, maar kwam wat eerder gereed. De AI-82 opende in 2004 voor het verkeer en zorgde ervoor dat de N-634 niet meer de primaire toegang naar de Aeropuerto de Asturias was.

Wegbeheer

De AI-82 behoort tot het Red de Carreteras del Estado (RCE) en is derhalve in het beheer van het Ministerio de Fomento.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 3.900 voertuigen van de AI-82 gebruik.

Referenties