Autopista Rosario - Santa Fe

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf AP-01 (Argentinië))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
AP-01
Begin Rosario
Einde Santa Fe
Lengte 157 km
Route

Knooppuntsymbool.svg0 Autopista Rosario - Córdoba

Afslagsymbool.svg3 Rosario

Afslagsymbool.svg14 San Lorenzo-Sur

Afslagsymbool.svg19 San Lorenzo-Norte

Afslagsymbool.svg30 Villa La Ribera

Afslagsymbool.svg52 Maciel

Afslagsymbool.svg78 Barrancas

Afslagsymbool.svg101 Arocena

Afslagsymbool.svg110 Coronda

Afslagsymbool.svg143 Aeropuerto de Sauce Viejo

Afslagsymbool.svg146 Sauce Viejo

Afslagsymbool.svg157 Santa Fe

De Autopista Rosario - Santa Fe, genummerd AP-01 is een Autopista in Argentinië. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen de grote steden Rosario en Santa Fe in het noordoosten van het land. De snelweg is 157 kilometer lang.

Routebeschrijving

De AP-01 begint in het noorden van Rosario op de Circunvalación de Rosario, de ringweg die toegang geeft naar de Autopista Rosario - Córdoba en de Autopista RN9 naar Buenos Aires. De snelweg telt 2x2 rijstroken en een brede middenberm en loopt parallel aan de rivier de Paraná naar het noorden. San Lorenzo is de laatste grote voorstad, waarna de afstanden tussen de aansluitingen groot worden. Men passeert door vlak en kaal agrarisch land, met monotone weilanden. Er liggen weinig andere plaatsen tussen Rosario en Santa Fe, en de AP-01 buigt noordelijker iets naar het noordoosten af, omdan aan de rand van Santa Fe te eindigen. De Circunvalación de Santa Fe verwerkt het verkeer naar de Autovía Santa Fe - Paraná.

Geschiedenis

De Autopista is parallel aan de RN11 aangelegd, en is in fases tussen 1964 en 1972 aangelegd. In de geschiedenis is de Autopista drie maal van concessionaire gewisseld.

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasCamino Parque del Buen AyreAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutopista Rosario - Santa FeAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado