Aansluiting Almere-Regenboogbuurt

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Aansluiting Almere Buiten)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
7 Almere-Regenboogbuurt
AS Almere-Regenboogbuurt.png
Weg NLA006.svg
Kruisende wegen Spectrumdreef
Type halfklaverblad
Opengesteld 199?

De aansluiting Almere-Regenboogbuurt, is een aansluiting in de A6 en heeft nummer 7. De aansluiting bedient ondermeer de wijken Molenbuurt, Regenboogbuurt, Indische Buurt en de Eilandenbuurt van het stadsdeel Almere Buiten.

Kenmerken

De configuratie is een halfklaverblad die aansluit op de Spectrumdreef die met een viaduct over de A6 heen gaat. De Spectrumdreef heeft 1x2 rijstroken op het viaduct. De A6 kent ter plaatse van de aansluiting een parallelstructuur met 2+2×2+2 rijstroken en weefstroken waarmee de aansluiting is verbonden met het zuidelijker gelegen knooppunt Almere.

Geschiedenis

De A6 tussen de aansluiting Almere Buiten-West en Lelystad is in 1981 opengesteld met één rijbaan. De tweede rijbaan volgde in 1983 waarmee er een volledige snelweg was. De aansluiting had voorheen de naam Almere Buiten en werd medio jaren 90 aangelegd, gelijk met de Spectrumdreef. De weg ontsluit de Regenboogbuurt en de Indischebuurt en Eilandenbuurt die enkele jaren na de Regenboogbuurt zijn gebouwd.

De A6 was onderdeel van het project Schiphol - Amsterdam - Almere (SAA). De snelweg is hierbij verbreed door middel van een parallelstructuuur tussen Muiderberg en Almere-Stad en tussen Almere-Buiten en Oostvaarders. In november 2018 is de naam van aansluiting 7 van Almere Buiten veranderd in Almere-Regenboogbuurt met de plaatsing van de nieuwe bewegwijzering.

Verkeersintensiteiten

Externe links

Referenties


Aansluitingen in de A6

12345678910111213141516171819

Knooppunten: MuiderbergGooimeerAlmereEmmeloordJoure