Aansluiting Amsterdam-Bos en Lommer

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
4 Amsterdam-Bos en Lommer
AS Amsterdam-Bos en Lommer.png
Weg NLA010.svg
Kruisende wegen S104.svg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1969

De aansluiting Amsterdam-Bos en Lommer is een aansluiting in de A10, welke vroeger op de bewegwijzering werd aangeduid als 'afrit S104'. Bij de invoering van de afritnummering in 1990 is bij de A10 destijds gekozen om de afritten aan te duiden met de S-nummering, de stadsroutes van Amsterdam. Deze nummering begint bij Knooppunt Coenplein en loopt op tegen de klok in.

Kenmerken

Deze aansluiting is door middel van een parallelstructuur gekoppeld aan de aansluiting Amsterdam-Geuzenveld en aansluiting Westerpark. De aansluitingen zijn ieder vanaf de hoofdrijbaan ook te bereiken. Echter vanuit het zuiden zal men al bij de aansluiting Amsterdam-Geuzenveld moeten uitvoegen naar de parallelbaan, na deze aansluiting is namelijk geen directe uitvoegmogelijkheid naar Bos en Lommer.

Amsterdam-Bos en Lommer is een opmerkelijke aansluiting in de A10 vanwege de overkluizing bestaande uit twee gebouwen die als bedrijfspanden verhuurd kunnen worden.[1] Tussen deze gebouwen ligt het Bos en Lommerplein. Dit verkeersplein verschaft zowel toegang tot de A10 en vormt tevens een belangrijke schakel in het stedelijke oost-west verlopende wegennet. Verder lopen de tramlijnen 7 en 14 van het GVB over dit plein. De aansluitende weg heet de Bos en Lommerweg, die ten westen van de A10 overgaat in de Burgemeester de Vlugtlaan.

Geschiedenis

De A10-West, ook bekend als de Einsteinweg, is in 1966 met de opening van de Coentunnel tot aan de aansluiting Bos en Lommer gereedgekomen. In 1969 was het volgende segment tot aan de S105 klaar en kon de aansluiting Bos en Lommer in alle richtingen gebruikt worden. In 1972 volgde het stuk van de S105 naar de S106. Daarna volgde het segment tot en met knooppunt De Nieuwe Meer. In 1975 zijn de laatste werkzaamheden afgerond en was de huidige A10-West een feit.

Voor de aanleg van de A10-West vervulde ondermeer de Hoofdweg en Haarlemmermeerweg tussen het Bos en Lommerplein en het Hoofddorpplein de doorgaande route. De overkluizing is rond 2004 gerealiseerd om de beide delen van Bos en Lommer, sinds de aanleg van de A10 in tweeën gesplitst, weer meer één geheel te maken. Voor die tijd had het viaduct dezelfde vorm als die van de aansluiting Amsterdam-Geuzenveld.

Toekomst

Bij het eerstvolgende groot onderhoud aan de A10-west zal de afritnaam op de binnenring wijzigen in Amsterdam -Slotermeer.

Verkeersintensiteiten

Externe links

Aansluitingen in de A10

123456789101112131415161718

Knooppunten: CoenpleinDe Nieuwe MeerAmstelWatergraafsmeer