Aansluiting Amsterdam-Hemhavens

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
1 Amsterdam-Hemhavens
AS Amsterdam-Hemhavens.png
Weg NLA010.svg
Kruisende wegen S101.svg / (S152.svg)
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1966

De aansluiting Amsterdam-Hemhavens is een aansluiting in de A10, de ring van Amsterdam en heeft nummer 1. De aansluiting werd voorheen als "afrit S101" op de bewegwijzering aangeduid.

Kenmerken

De configuratie bestaat in feite uit twee halve haarlemmermeer aansluitingen waarbij de toe- en afrit van en naar het zuiden aansluiten op de Coenhavenweg en de toe- en afrit van en naar het noorden aansluiten op de S101. De configuratie zou ook een gespiegelde haarlemmermeer genoemd kunnen worden. Tussen de twee halve aansluitingen ligt een parallelstructuur langs de A10. Verkeer van de S101 dat richting het zuiden de A10 op wil zal eerst naar de Coenhavenweg moeten rijden om de toerit te bereiken. Richting het noorden vanaf de Coenhavenweg zal eerst naar de S101 moeten worden gereden. De S101 loopt richting het westen naar de Hempont waar de S152 begint richting Alkmaar.

Het viaduct waar de A10 overheen loopt telt maar liefst 12 velden. Van noord naar zuid gezien lopen er een industriespoor, de rijbanen van de s101, een vrijliggend fietspad, de sporen van de oude Zaanlijn en de rijbanen van de Westhavenweg met bijbehorende vrijliggend fietspad onder het viaduct door, elk in een eigen veld. Opmerkelijk zijn ook de windturbines in de middenberm van de S101 aan de westkant van de aansluiting.

Geschiedenis

De aansluiting S101 in de jaren '80.

De A10-West, ook bekend als de Einsteinweg, is in 1966 met de opening van de Coentunnel tot aan de aansluiting Amsterdam-Bos en Lommer gereedgekomen. Bij de aanleg van dit segment is ook gelijk de aansluiting Amsterdam-Hemhavens aangelegd. De aansluitende wegen Nieuwe Hemweg en Coenhavenweg bestonden destijds al. In de jaren '90 werd de afritnaam gewijzigd in industrie Westpoort, met nummers. Deze informatie is in 2012 naar een servicebord gegaan, en de aansluiting heeft in overleg met de gemeente Amsterdam haar oude naam Hemhavens weer teruggekregen.

Op 13 mei 2013 is de Westrandweg volledig opengesteld en daarna is de eerste Coentunnel gemoderniseerd. Hierbij is de capaciteit van de A10 uitgebreid waarbij ook de aansluiting Amsterdam-Hemhavens is aangepast aan de nieuwe situatie. De Westrandweg A5 knoopt tussen deze aansluiting en de aansluiting Amsterdam-Sloterdijk aan op de A10 door middel van linkse in/uitvoegers. Voor verkeer dat via de aansluiting Amsterdam-Hemhavens de A10 oprijdt is het niet mogelijk de A5 op te rijden. Verkeer dat van de A5 afkomt kan de aansluiting Amsterdam-Hemhavens niet bereiken. Ook moet verkeer dat vanaf de A10-noord komt afslaan bij afrit 18 en via de Verlengde Stellingweg naar afrit 1 van de A8 rijden. Vanaf de toerit Zaanstad-Zuid kan men wel afrit 1 van de A10 bereiken. Van de aansluiting zelf is de configuratie niet veranderd.

De ligging van de aansluiting is verschoven en er zijn nieuwe viaducten gebouwd voor de extra rijbanen van de A10/A5.

Verkeersintensiteiten

Externe links


Aansluitingen in de A10

123456789101112131415161718

Knooppunten: CoenpleinDe Nieuwe MeerAmstelWatergraafsmeer