Aansluiting Amsterdam-Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
16 Amsterdam-Noord
AS Amsterdam-Noord.png
Weg NLA010.svg
Kruisende wegen S116.svg NLN247.svg
Type haarlemmermeer + kwartklaverblad
Opengesteld 1988

De aansluiting Noord, is een aansluiting in het noordelijk deel van de ringweg A10 en is op de huidige bewegwijzering als 'afrit S116' aangeduid. Bij de invoering van de afritnummering in 1990 is bij de A10 destijds gekozen om de afritten aan te duiden met de S-nummering, de stadsroutes van Amsterdam. Deze nummering begint bij Knooppunt Coenplein en loopt op tegen de klok in.

De aansluiting staat ook bekend als de afrit Volendam

Kenmerken

De aansluiting heeft aan de binnenringzijde van de A10 een haarlemmermeer configuratie, daarachter is de wijk Buikslotermeer gelegen. De andere zijde, waar de N247 richting Volendam aansluit, is aangelegd als een kwartklaverblad. De S116 eindigt bij deze aansluiting komende uit het centrum van Amsterdam via de IJtunnel. De kruisingen worden geregeld met een VRI. De A10 gaat met 2x3 rijstroken onder de S116 door die in totaal acht rijstroken + twee busstroken telt op het viaduct. Ook de toerit van de klaverbladlus gaat onder het viaduct door. Beide uitvoegers op de A10 zijn uitgevoerd als taper.

Amsterdam-Noord is een zeer druk bereden aansluiting. Richting het noorden loopt de N247 langs plaatsen Broek in Waterland, Monnickendam, Volendam, Edam en Marken. De N247 is ook de enige doorgaande weg die beschikbaar is voor deze plaatsen. De S116 is de belangrijkste ader wat betreft Amsterdam-Noord. Tijdens de ochtend- en avondspits staat het hier regelmatig vast, mede omdat de N247 eigenlijk niet toereikend is voor het huidige verkeersaanbod.

Geschiedenis

De A10-Oost en Noord zijn de laatst aangelegde delen van de ringweg en gereedgekomen in 1990. Voordien was de huidige S115 (Zuiderzeeweg/IJdoornlaan) onderdeel van de N10, de route vanaf de RAI binnendoor naar Coenplein. De Zuiderzeeweg maakte bij de huidige aansluiting Nieuwendam een bocht naar het westen. Al in de jaren '60 zijn de aardenbanen voor de A10 opgeworpen die echter nog zo'n twintig jaar bleven liggen eer de snelweg voltooid zou worden. Ergens in de jaren '70 is op de plek van de huidige aansluiting Nieuwendam een kruising gemaakt met een tijdelijke weg noordwaarts over de zandbaan welke aansloot op de huidige S116. Rond 1988 opende de A10 tussen deze aansluiting en Knooppunt Coenplein

Op de plek van aansluiting Amsterdam-Noord was ooit het knooppunt met de rijksweg A7 gepland. Dit segment van de A7, tussen Purmerend en de A10, is uiteindelijk niet aangelegd. In 1970 werd de A7 over een voormalig provinciaal wegvak tussen Zaandam en Purmerend geleid en is sindsdien via de A8 met de de A10 verbonden. Omdat dit alles ver voor de aanleg van de A10-Noord plaatsvond is er aan de huidige aansluiting Amsterdam-Noord ook niets te zien wat wijst op een ooit gepland knooppunt.

Toekomst

Bij het eerstvolgend groot onderhoud aan de A10-noord blijft de afritnaam Amsterdam-Noord ongewijzigd.

Verkeersintensiteiten

Externe links


Aansluitingen in de A10

123456789101112131415161718

Knooppunten: CoenpleinDe Nieuwe MeerAmstelWatergraafsmeer