Aansluiting Amsterdam-Oud Zuid

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
8 Amsterdam-Oud Zuid
AS Amsterdam-Oud Zuid.png
Weg NLA010.svg
Kruisende wegen S108.svg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1979

De aansluiting Amsterdam-Oud Zuid, is een aansluiting in de A10, de ring van Amsterdam en heeft nummer 8. De aansluiting werd voorheen als afrit 'S108' op de bewegwijzering aangeduid. De S108 is ter plaatse ook bekend als de Amstelveenseweg. Naast Oud Zuid bedient de aansluiting ook de wijk Buitenveldert. Het Olympisch Stadion staat noordwaarts op steenworp afstand van de aansluiting. Direct tegen de aansluiting aan de zuidkant staat het opvallende hoofdkantoor van de ING Groep bekend onder de bijnaam "De Schoen".

Kenmerken

De aansluiting is een verwrongen halfklaverblad. De lussen zijn vrij krap, met name die aan de noordkant, vanwege de beperkte ruimte door de Rooms-Katholieke begraafplaats welke al bestond toen de aansluiting werd aangelegd.

De A10 heeft 2x3 reguliere rijstroken. In beide richtingen is de vluchtstrook ingericht als spitsstrook waardoor in de spits dus 2x4 stroken beschikbaar zijn. Kenmerk van de A10-Zuid zijn de spoorlijnen voor trein en metro die over dit hele stuk meelopen in de middenberm van de A10. Er gaan drie viaducten over de S108 heen en een overkluizing van het metrostation Amstelveenseweg.

De viaducten hebben vier velden. De binnenste twee worden gebruikt door de rijbanen van de S108. Door de westelijke velden lopen de trambanen welke ook door de lijnbussen van het GVB worden gebruikt. Daarnaast ligt een vrijliggend fiets en voetpad. Het oostelijke veld heeft eveneens een vrijliggend fiets- en voetpad.

Geschiedenis

De A10-Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en de aansluiting Amsterdam-Oud Zuid is in 1972 opengesteld. De verdere route verliep toen door de binnenstad beginnend bij de Amstelveenseweg, Stadionweg, Diepenbrockstraat en Europaplein. In 1977 was de A10 verlengd tot de aansluiting Amsterdam-Buitenveldert waardoor eerder genoemde straten als doorgaande route kwamen te vervallen. In 1976 werd het huidige wegnummerstelsel met autosnelwegen en niet-autosnelwegen ingevoerd en kreeg de binnendoor route vanaf de RAI het wegnummer N10. In het artikel over de A10 staat de geschiedenis van de voormalige route beschreven.

Toekomst

Met het project Zuidasdok wordt ook de aansluiting Amsterdam-Oud Zuid aangepast. De huidige vorm van een krap halfklaverblad wordt aangepast, aan de noordkant komt een toerit in westelijke richting en wordt de lus dus verwijderd, waardoor de noordelijke op- en afritten een diamantaansluiting wordt. Op de A10-zuid komt een parallelstructuur, waarbij de aansluiting alleen vanaf de parallelbanen bereikbaar zal zijn. Alleen het noordelijke viaduct van de aansluiting blijft behouden. Daarnaast wordt er een tweede viaduct naast gebouwd voor de parallelbaan richting knooppunt De Nieuwe Meer. Aan de zuidzijde wordt het viaduct gesloopt en vervangen door twee nieuwe viaducten voor de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan. De parallelrijbaan kent dan ter hoogte van de aansluiting slechts één rijstrook richting het knooppunt Amstel. In de andere richting zijn wel twee rijstroken doorgaand op de parallelrijbaan.

Verkeersintensiteiten

Externe links


Aansluitingen in de A10

123456789101112131415161718

Knooppunten: CoenpleinDe Nieuwe MeerAmstelWatergraafsmeer