Aansluiting Amsterdam-Buitenveldert

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
9 Amsterdam-Rivierenbuurt/-Buitenveldert
AS Amsterdam-Rivierenbuurt.png
Weg NLA010.svg
Kruisende wegen S109.svg
Type halfklaverblad en haarlemmermeer
Opengesteld 1979

De aansluiting Amsterdam-Rivierenbuurt, is een aansluiting in de A10, de ring van Amsterdam en heeft nummer 9. Deze naam geldt alleen voor de A10-Li, de buitenring. Op de A10-Re, de binnenring, is het de aansluiting Amsterdam-Buitenveldert. De aansluiting werd voorheen als afrit 'S109' op de bewegwijzering aangeduid. De S109 is ter plaatse ook bekend als de Europaboulevard. Naast de Rivierenbuurt bedient de aansluiting ook Buitenveldert-Oost en is van belang voor de naastgelegen RAI. Bij grote evenementen in dit congrescentrum loopt het hier geregeld vast wat leidt tot files die ook terugslaan op de A2.

Kenmerken

De aansluiting is een combinatie van Haarlemmermeer aan de noordzijde en een half halfklaverblad aan de zuidzijde. De aansluiting is opmerkelijk ruim en complex wat heeft te maken met de spoorlijnen van trein en metro die met de gehele A10-Zuid meelopen in de middenberm. Verder is het station Amsterdam RAI in de vorm van een overkluizing over de Europaboulevard heen gebouwd. De A10 en de spoorlijnen gaan over de s109 heen met losse viaducten.

De rijbanen van de A10 hebben beide drie doorgaande reguliere rijstroken. Richting het westen begint hier de spitsstrook. In oostelijke richting ligt de uitvoegende taper naar knooppunt Amstel waardoor deze richting in totaal vijf rijstroken heeft.

De viaducten zijn met zes velden ruim te noemen. De s109 gebruikt de twee middelste velden die voornamelijk bestaan uit opstelvakken voor de complexe kruisingen aan weerszijden van de aansluiting. Verder loopt er ook een bus- en trambaan onder het viaduct en een vrijliggend fiets- en voetpad. Ook zijn er parkeervoorzieningen voor fietsen aanwezig onder de viaducten.

Geschiedenis

De A10 Oost is nog relatief jong, tot 1990 eindigde het zuidelijke deel van de ring via knooppunt Amstel, destijds nog knooppunt Duivendrecht geheten, op de A2. Destijds heette afrit S109 nog Amsterdam-RAI. Verkeer dat richting het noorden wilde moest via de aansluiting Amsterdam-RAI de snelweg verlaten en langs de RAI binnendoor rijden via een route die genummerd was als N10. De A10-Zuid is zo'n tien jaar ouder en kwam in 1979 gereed tot de aansluiting Amsterdam-RAI die toen deels opende. In 1981 is de A10-Zuid aangesloten op de A2 en kwam ook de aansluiting in zijn huidige vorm gereed. De aanduiding van de RAI is in 2011 op serviceborden geplaatst, en sindsdien is de afritnaam naar twee nabijgelegen stadswijken vernoemd.

Toekomst

Met het project Zuidasdok wordt ook de aansluiting Amsterdam-Buitenveldert/Rivierenbuurt gewijzigd. De vorm van de aansluiting blijft in essentie hetzelfde, maar de kunstwerken worden wel grotendeels vervangen. Alleen het bestaande zuidelijke viaduct richting knooppunt Amstel blijft behouden. Daarnaast wordt aan de zuidkant een viaduct voor de parallelrijbaan aangelegd. Richting knooppunt De Nieuwe Meer wordt het bestaande viaduct gesloopt en vervangen door twee nieuwe viaducten, voor de hoofdrijbaan en parallelrijbaan.

Verkeersintensiteiten

Externe links


Aansluitingen in de A10

123456789101112131415161718

Knooppunten: CoenpleinDe Nieuwe MeerAmstelWatergraafsmeer