Aansluiting Amsterdam-Zuidoost (A9)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
3 Amsterdam-Zuidoost
AS Amsterdam-Zuidoost.png
Weg NLA009.svg
Kruisende wegen S111.svg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1981

Voor de aansluiting op de A2, zie Aansluiting Amsterdam-Zuidoost (A2)

De aansluiting Amsterdam-Zuidoost is een aansluiting in de A9 bij Amsterdam-Zuidoost en heeft nummer 3. De A9 tussen Diemen en Holendrecht staat ook bekend onder de naam Gaasperdammerweg. De aansluiting is van belang voor onder meer de Amsterdam Arena en het AMC. De A2 heeft eveneens een aansluiting Amsterdam-Zuidoost die is geïntegreerd in het knooppunt Holendrecht. Die aansluiting is echter alleen te gebruiken door verkeer vanuit en richting het zuiden.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een halfklaverblad waarbij de A9 over de S111 heen gaat. De A9 loopt over twee viaducten met twee doorgaande stroken richting knooppunt Holendrecht en loopt de invoeger richting knooppunt Diemen over in de rechterrijstrook. In deze richting heeft de A9 dan drie rijstroken. De aansluiting is met de weefstroken aan de westkant gekoppeld aan het knooppunt Holendrecht. De S111 heeft ook gescheiden rijbanen en de kruisingen met de aansluiting zijn VRI geregeld. Bij de aansluiting zijn een tankstation en een McDonald's gevestigd waarvan de toegangsweg aansluit op de kruising met de toe- en afrit vanuit het noorden en richting het zuiden.

Geschiedenis

De oorspronkelijke aansluiting Amsterdam-Zuidoost.

De rijksweg A9 tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht is in 1982 opengesteld. De aansluiting Amsterdam-Zuidoost is toen gelijk aangelegd evenals de aansluitende Muntbergweg (S111).

Voorheen begon ten het noorden van de aansluiting de spitsstrook richting knooppunt Diemen en eindigde de spitsstrook vanaf Diemen. De aansluiting was tevens met weefstroken gekoppeld aan de aansluiting Amsterdam-Bijlmermeer. In verband met de bouw van de Gaasperdammertunnel is deze configuratie in april 2016 veranderd. Vanaf knooppunt Diemen is de rijbaan richting Holendrecht gesplitst vanaf de aansluiting Weesp naar een 2+1 configuratie. Het verkeer kan nu kiezen uit een enkele rijstrook tussen de aansluitingen S113 en S112 of een tweestrooks rijbaan die over de vloer van de toekomstige tunnel loopt. Deze sluit aan op het voormalige dubbelstrooks weefvak tussen de S112 en S111.

Toekomst

De A9 is onderdeel van het project Schiphol-Amsterdam-Almere waarbij de snelwegen A1, A6 en A9 verbreed gaan worden. De Gaasperdammerweg zal bij uitvoering van dit project verbreed worden waarbij de A9 deels zal verdwijnen in een tunnel, de Gaasperdammertunnel. De aansluitingen 1 t/m 3 zullen hiervoor moeten worden aangepast, waarbij voor de aansluiting Amsterdam-Zuidoost deze het minst ingrijpend zullen zijn. De configuratie zal niet veranderen maar de verbindingswegen zullen wel opgeschoven moeten worden voor de parallelstructuur die direct na knooppunt Holendrecht begint. Ook worden alle verbindingswegen verbreed naar twee rijstroken. De tunnelmond komt ten oosten van de aansluiting te liggen waar het huidige spoorviaduct deel van uit gaat maken.

Gedurende de werkzaamheden is de configuratie van de A9 tussen de aansluitingen S111 en S113 al enkele keren tijdelijk aangepast. De laatste wijziging ging in op 5 mei 2016 en zal tot medio 2020 gehandhaafd blijven. Op 4 december 2017 werd de toerit vanaf de S111 naar de A2/A9 aangesloten op een nieuwe flyover van het knooppunt Holendrecht.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de A9

1a1232 (A2)456789101112

Nummerloze aansluiting: De Kooy

Knooppunten: DiemenHolendrechtBadhoevedorpRaasdorpRottepolderpleinVelsenBeverwijkKooimeer