Aansluiting Borger

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Borger
AS Borger.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen NLN374.svg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 10-07-2008

De aansluiting Borger is een aansluiting van de N34 in de provincie Drenthe en bedient via de N374 de plaats Borger ten oosten van de aansluiting. In westelijke richting is Schoonloo de eerste plaats langs de N374. De aansluiting heeft geen afritnummer.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een haarlemmermeer waarbij de verbindingswegen door middel van een kluifrotonde aansluiten op de N374. De N34 gaat met 1x2 rijstroken verdiept onder de N374 door die eveneens 1x2 rijstroken telt. De N374 is voorzien van een vrijliggend fietspad. Zowel de toerit en afrit aan de noordzijde van de aansluiting zijn voorzien van een bushalte.

Geschiedenis

De aansluiting Borger is op 10 juli 2008 volledig opengesteld[1]. Gelijktijdig is ook de noordelijker gelegen aansluiting Gasselte opengesteld. Het viaduct van de aansluiting Borger is al op 21 april 2008 in gebruik genomen. Voorheen lag er een gelijkvloerse kruising op de plek van de huidige aansluiting. Met de aanleg van de aansluiting is de noordelijker gelegen Koesteeg met een viaduct over de N34 heen geleid. Voorheen kruiste deze weg de N34 onderlangs.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijkEesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt