Aansluiting Brugge-Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
20 Brugge-Noord
AS Brugge-Noord.png
Weg A11 BE.svg
Kruisende wegen BE-N31.svg
Type half ster
Opengesteld 2017

De aansluiting Brugge-Noord is een aansluiting in de A11, gelegen nabij Blauwe Toren, een bedrijventerrein in het noorden van Brugge. De A11 sluit hier aan op de N31. De aansluiting is uitgevoerd als een half sterknooppunt en volledig ongelijkvloers. De aansluiting heeft echter geen knooppuntstatus.

Configuratie

Het knooppunt is uitgevoerd als half sterknooppunt, waarbij de N31 vanuit Brugge overgaat in de A11 richting Westkapelle. De N31 verloopt via een TOTSO, men moet afslaan om de N31 verder richting Zeebrugge te volgen. De doorgaande verbinding heeft 2x2 rijstroken. Daarnaast heeft de verbinding Brugge naar Zeebrugge twee doorgaande rijstroken. De overige verbindingen hebben effectief maar één rijstrook. Voor hulpdiensten zijn er vanaf de Stationsweg een tweetal toeritten, een richting Zeebrugge en een richting Brugge. Vanaf een zijtak van de N371 is er tevens een toerit voor hulpdiensten richting Westkapelle.

Geschiedenis

Op 30 april 2009 werd het definitieve tracé van de A11 vastgelegd en in 2010 het referentieontwerp afgerond. De aanleg begon op 22 maart 2014. Op 1 september 2017 opende de A11 inclusief de aansluiting Brugge-Noord voor het verkeer. [1] De A11 maakt deel uit van het missing-links programma van de Vlaamse overheid en is gerealiseerd door middel van een PPS-constructie met een DBFM-contract.

Referenties