Aansluiting Coevorden

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Coevorden
AS Coevorden.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen NLN377.svg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1970

De aansluiting Coevorden is een aansluiting van de autoweg N34 in de provincie Drenthe. Hier eindigt de N377 die de verbinding vormt tussen Hasselt en Coevorden. De aansluiting ligt aan de zuidwestzijde van Coevorden en is ongenummerd.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een halfklaverblad waarbij de N34 met 1x2 rijstroken over de Lutterhoofdwijk en de N377 heen gaat. De N377 heet de Krimweg en loopt met 1x2 rijstroken parallel aan het kanaal de Lutterhoofdwijk. Op de brug over de Lutterhoofdwijk ligt naast de 1x2 doorgaande rijstroken de uitvoeger voor het verkeer vanuit zuidelijke richting. De verbindingswegen sluiten met ongeregelde kruispunten aan op de N377. In oostelijke richting volgt direct de bebouwde kom van Coevorden. In zuidwestelijke richting is de eerstvolgende grotere plaats het dorp Slagharen.

Geschiedenis

Het gedeelte van de N34 tussen de aansluiting Coevorden en knooppunt Holsloot is tussen 1967 en 22 december 1970 aangelegd samen met de aansluiting Coevorden. Wellicht dat de aansluiting zelf al iets eerder dan 1970 is opengesteld met een eerste segment van de N34 richting Holsloot. [1]. De N34 vanuit Overijssel is in 1952 opengesteld met een brug over de Lutterhoofdwijk. De weg sloot na de kruising van het kanaal met een ruime boog aan op de Krimweg. De boog lag ongeveer op dezelfde plek als waar nu de verbindingsboog van de aansluiting vanuit het zuiden naar de Krimweg ligt. Tot de overdracht aan de provincies Overijssel en Drenthe in 2007 was de N34 een rijksweg.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijkEesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt