Aansluiting Dalen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Dalen
AS Dalen.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen NLN854.svg / Burgemeester Fonteinstraat
Type haarlemmermeer
Opengesteld 22-12-1970

De aansluiting Dalen is een aansluiting van de autoweg N34 in de provincie Drenthe. Hier kruist de N854 de N34. De plaats Dalen ligt direct ten zuiden van de aansluiting. In noordwestelijke richting volgt op de N854 al snel de aansluiting Oosterhesselen van de A37. De aansluiting Dalen is ongenummerd.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een haarlemmermeer waarbij de N34 met 2x2 rijstroken over de N854 heen gaat die 1x2 rijstroken heeft. De verbindingswegen sluiten op de N854 aan door middel van twee ongeregelde kruisingen. Vanaf de kruising met de Valsteeg/Giestee ten noordwesten van de aansluiting is de N854 richting Dalen aan weerszijden voorzien van een vrijliggend fietspad voor twee richtingen.

Geschiedenis

De aansluiting Dalen is waarschijnlijk in december 1970, gelijk met de openstelling van de N34 tussen Coevorden en knooppunt Holsloot in gebruik genomen.[1] De N34 was tot de overdracht aan de provincie Drenthe in 2007 een rijksweg.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijkEesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt