Aansluiting Delden

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
28 Delden
AS Delden.png
Weg NLA035.svg
Kruisende wegen NLN346.svg / Deldenerstraat
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1979

De aansluiting Delden, is een aansluiting in de rijksweg A35 met nummer 28 ten westen van de plaats Hengelo die ook bediend wordt via deze aansluiting. De aansluitende N346 komende van Zutphen eindigt hier en voert ook langs de grote plaats Goor ten westen van Delden.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een haarlemmermeer waarbij de A35 over de N346/Deldenerstraat heen gaat met twee viaducten, waarbij beide rijbanen twee rijstroken en een vluchtstrook hebben. Richting het noorden op de A35 volgt knooppunt Buren met de geïntegreerde aansluiting Borne-West en richting het zuiden de Loofrietbrug over het Twentekanaal. De N346 heeft ter plaatse van de aansluiting gescheiden rijbanen maar richting Delden gaat deze verder met 1x2 rijstroken. De Deldenerstraat richting Hengelo heeft 2x2 rijstroken. De kruisingen met de aansluiting zijn uitgevoerd met een VRI.

Geschiedenis

De A35 rond de aansluiting Delden is in twee delen gereedgekomen. In 1977 het segment tussen Delden en de aansluiting Enschede-West. In 1979 volgde het segment in de andere richting tot aan knooppunt Azelo waarbij de aansluiting Delden volledig werd.

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Aansluitingen in de A/N35

3231302928272625

Ongenummerde aansluiting: WijthmenNijverdal-OostWierden-West

Knooppunten: AzeloBuren