Aansluiting Delft-Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
8 Delft-Noord
AS Delft-Noord.png
Weg NLA013.svg
Kruisende wegen Brasserskade
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1933

De aansluiting Delft-Noord is een aansluiting in de A13, vormgegeven als een aangepaste haarlemmermeeraansluiting met het nummer 8.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een haarlemmermeer, alhoewel de toe- en afrit aan de westzijde meer weg heeft van een gedeeltelijk halfklaverblad. De A13 telt ter plekke 2x3 rijstroken, de Brasserskade en Kfar-Savaweg gaat over de A13 heen met 2x2 rijstroken. Nabij is een tweede viaduct over de A13 die min of meer onderdeel is van de kruispunten rond de aansluiting. De aansluiting is van lokaal belang, en ontsluit naast het noorden van Delft ook de vinexwijk Ypenburg van Den Haag en een deel van Pijnacker.

Geschiedenis

Reeds in 1933 werd de rijksweg 13 tussen Rijswijk en Rotterdam opengesteld als een vierstrooks hoofdweg met ongelijkvloerse kruisingen. Ook ter hoogte van de huidige aansluiting was destijds een viaduct met een toe- en afrit aan de oostzijde. Iets ten noorden ervan was een splitsing met de oude hoofdweg van Rijswijk naar Delft, die tegenwoordig deels niet meer bestaat. Alhoewel die splitsing niet volledig ongelijkvloers was, was er geen sprake van gelijkvloerse conflicten. Ter plekke was de Driesprongbrug, maar wat de exacte functie daarvan was is niet duidelijk.

In 1955 kreeg de rijksweg 13 een rijbaanscheiding en werd daarmee een volwaardige autosnelweg. In 1960 werd de A13 verbreed naar 2x3 rijstroken, toen is de splitsing ten noorden van de huidige aansluiting een enkelzijdige afrit geworden, zodat verkeer niet meer richting Rotterdam kon. Later in de jaren '60 kwam ook de afrit vanuit Rotterdam te vervallen, zodat de aansluiting alleen nog van en naar Den Haag gebruikt kon worden. In de jaren '70 is op de plek van deze voormalige verbindingswegen een tankstation in beide richtingen gerealiseerd.

In de tweede helft van de jaren '80 werd de oude afrit vanaf Den Haag naar Delft afgesloten en werd de weg tussen de A13 en Vrijenbanselaan afgebroken. Daarvoor in de plaats kwam de huidige afrit. Het tankstation in de richting Rotterdam kwam toen te vervallen, maar het tankstation richting Den Haag is nog enige tijd in gebruik geweest, waardoor de aansluiting tot begin jaren '90 onvolledig was. Dit veranderde tussen 1990 en 1995 toen een toe- en afrit werd gerealiseerd voor verkeer van en naar Rotterdam.

Het viaduct van de Brasserskade over de A13 was te smal en in eerste instantie is ergens tussen 1995 en 2004 een tweede viaduct over de A13 gebouwd voor verkeer tussen Delft en de vinexwijk Ypenburg. Tevens heeft dit viaduct een ruimtereservering voor een eventuele parallelstructuur van de A13, aan beide zijden is een ongebruikt veld, waar bij een verbreding van de A13 de toe- en afritten doorheen geleid kunnen worden. Deze had toen ook al een ruimtereservering voor tramlijn 19 die in 2010 in gebruik genomen is. In 2005-2006 is het viaduct van de aansluiting zelf verbreed aan de zuidzijde.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 173.200 voertuigen ten noorden en 149.600 voertuigen ten zuiden van de aansluiting Delft-Noord over de A13.

Referenties


Aansluitingen in de A13

789101113

Knooppunten: YpenburgZestienhovenKleinpolderplein