Aansluiting Emmen-West

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Emmen-West
Blank.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen NLN391.svg / Oude Rijksweg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1971

De aansluiting Emmen-West is een aansluiting van de N34 in de provincie Drenthe. Hier sluit de N391 aan op de N34. De aansluiting Emmen-West is ongenummerd.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een aangepaste haarlemmermeer waarbij de N34 met 1x2 rijstroken over de Oude Rijksweg heen gaat. De N34 heeft tussen knooppunt Holsloot en de aansluiting 2x2 rijstroken. De toerit richting Holsloot loopt over in de rechter rijstrook van de N34. Vanuit het oosten eindigt de 2x2 rijstroken tellende N391 bij deze aansluiting. De N391 langs Emmen is ook bekend als de Rondweg Emmen. Onder het viaduct ligt aan weerszijden van de Oude Rijksweg een vrijliggend fietspad voor twee richtingen. De fietspaden liggen elk door een smal veld onder het viaduct. Aan de zijde van de N391 sluiten de toe- en afrit aan op een ongeregelde kruising. Aan de andere zijde ligt een rotonde.

Geschiedenis

De aansluiting Emmen is waarschijnlijk in 1971, gelijk met de openstelling van de N34 tussen knooppunt Holsloot en Klijndijk, in gebruik genomen [1]. De aansluiting was oorspronkelijk incompleet. Er was alleen een toerit richting knooppunt Holsloot en een afrit vanuit die richting. De aansluiting is in 1999 gecompleteerd met de verbreding van de N34 naar 2x2 rijstroken tussen Holsloot en Emmen. Ook is de reguliere kruising aan de westzijde toen omgebouwd naar rotonde. De N34 was tot de overdracht aan de provincie Drenthe in 2007 een rijksweg.

Door de aansluiting loopt de beek Sleenerstroom die wordt gekruist met een brug die een ruimtereservering heeft voor een verbreding van de N34. Voor de aansluiting zelf zal bij een toekomstige verbreding het bestaande viaduct moeten worden vervangen.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijk (gepland) • EesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt