Aansluiting Gorinchem-Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
? Gorinchem-Noord
Blank.png
Weg NLA027.svg
Kruisende wegen ?
Type halfklaverblad/haarlemmermeer
Opengesteld 202x

De aansluiting Gorinchem-Noord is een geplande aansluiting van de A27 in Nederland. De aansluiting komt ten noorden van het knooppunt Gorinchem.

Configuratie

De aansluiting is voorlopig gepland als een mix tussen een halfklaverblad (westzijde) en een haarlemmermeer (oostzijde) en komt ter hoogte van de verzorgingsplaats Scheiwijk. Deze verzorgingsplaats ligt dan tussen de afrit en toerit aan de westkant van de aansluiting. De aansluiting geeft toegang naar de Hoogbloklandseweg ten zuiden van het dorp Hoogblokland en ten noorden van de stad Gorinchem. De aansluiting gaat met een viaduct over de A27 heen.

Geschiedenis

De aansluiting was al langere tijd gepland door de gemeente Gorinchem om het geplande bedrijventerrein Groote Haar te ontsluiten naar de A27. De realisatie van de aansluiting was oorspronkelijk onderdeel van de projectovereenkomst inzake de Betuweroute tussen de gemeente Gorinchem en het toenmalige NS Railinfrabeheer B.V. Op 15 juni 2015 werd een bestuursovereenkomst getekend voor de aanleg van de aansluiting.[1]

Toekomst

De aansluiting Gorinchem-Noord is gepland als onderdeel van de verbreding van de A27 tussen Houten en het knooppunt Hooipolder, maar wordt mogelijk eerder gerealiseerd door de gemeente Gorinchem.

Referenties