Aansluiting Groenekan

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Groenekan
Blank.png
Weg NLN230.svg
Kruisende wegen Bastionweg
Type halve haarlemmermeer
Opengesteld 1971

De aansluiting Groenekan is een halve haarlemmermeer aansluiting in de N230 ten noorden van de stad Utrecht. De afrit geeft toegang tot het dorp Groenekan en Fort Blauwkapel. De aansluiting is alleen te berijden van en naar het westen. De aansluiting is de enige ongelijkvloerse aansluiting in het oostelijke deel van de N230.

Kenmerken

De aansluiting is een halve haarlemmermeer met enkel een op- en afrit in westelijke richting. Verkeer vanuit Groenekan naar de A27 kan gebruik maken van de westelijker gelegen kruising van de Darwindreef met de N230 of de noordelijker gelegen Aansluiting Bilthoven in de A27.

Geschiedenis

In de jaren '70 werd het gedeelte Groenekan - Gandhiplein opengesteld. Eind december 1981 volgde het stukje vanaf Maarssenbroek naar de A2 en in 1984 werd ook het sluitstuk tussen het Gandhiplein en Maarssenbroek opengesteld. Hiermee werd de N230 onderdeel van de buitenring van Utrecht. De afrit Groenekan stamt uit de jaren '70.

Verkeersintensiteiten

Het gelijkvloerse en gemeentelijke deel van de N230 telt circa 65.000 voertuigen per etmaal en is daarmee sterk overbelast.

Referenties


Aansluitingen in de N230

Maarssen-BroekMaarssen-DorpMaarsseveenGroenekan