Aansluiting Groenlo-Laarberg

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Aansluiting Groenlo-De Laarberg)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
11 Groenlo-Laarberg
AS Groenlo-De Laarberg.png
Weg NLN018.svg
Kruisende wegen De Laarberg
Type halfklaverblad
Opengesteld 15-02-2018

De aansluiting Groenlo-Laarberg is een aansluiting van de N18, vormgegeven als halfklaverblad. De aansluiting heeft het nummer 11.

Configuratie

De aansluiting Groenlo-Laarberg is vormgegeven als een standaard halfklaverblad. De N18 telt ter plekke 2x1 rijstroken, met rijbaanscheiding. De kruisende weg van de aansluiting Groenlo-Laarberg gaat met een viaduct over de N18 heen. De aansluiting bedient hoofdzakelijk verkeer naar het bedrijventerrein De Laarberg, alhoewel er indirect ook verkeer naar Vreden in Duitsland van gebruik maakt. De aansluiting ligt aan de noordkant van Groenlo, tussen Groenlo en Eibergen.

Geschiedenis

Het bedrijventerrein De Laarberg van Groenlo was oorspronkelijk alleen via de N18 ontsloten, er was geen integratie met het wegennet van de kern van Groenlo. Ter plaatse waren twee kruispunten met verkeerslichten, aan de noordkant van De Laarberg voor verkeer naar het bedrijventerrein en aan de zuidkant van De Laarberg voor verkeer naar Vreden, via de Vredenseweg. Het kruispunt aan de noordkant van De Laarberg is in 2005 gerealiseerd als onderdeel van een uitbreiding van het bedrijventerrein.

De aansluiting Groenlo-Laarberg is aangelegd als onderdeel van de upgrade van de N18. Op 10 maart 2016 is het project gegund aan het consortium Noaber18.[1] In september 2016 begonnen de eerste werkzaamheden bij Groenlo.[2] De aansluiting Groenlo-Laarberg is hoofdzakelijk gedurende 2017 aangelegd. In januari 2018 is de bewegwijzering geplaatst met daarop de naam 'Groenlo-Laarberg' en het afritnummer 11. De aansluiting is op 15 februari 2018 opengesteld, tezamen met de eerste 4 kilometer van de N18 tussen Groenlo en Eibergen.

Referenties

Aansluitingen in de N18

101112131426