Aansluiting Hardenberg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Hardenberg
AS Hardenberg.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen NLN343.svg / Koningsspil
Type haarlemmermeer / halfklaverblad
Opengesteld 2001

De aansluiting Hardenberg is een aansluiting van de autoweg N34 in de provincie Overijssel. De aansluiting ligt bij de Hardenbergse wijk Marslanden waar de N343 de N34 kruist. De aansluiting is ongenummerd.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een combinatie van een haarlemmermeer aan de zuidzijde en halfklaverblad aan de noordwestzijde van de N34. Deze gaat met 2x1 rijstroken verdiept onder de N343 door die gescheiden rijbanen heeft en in beide richtingen twee doorgaande rijstroken. De kruising aan de zuidoostzijde van de aansluiting is geregeld met verkeerslichten. De N343 is aan beide zijden voorzien van gescheiden fietspaden voor twee richtingen. Aan de noordwestzijde sluiten de verbindingswegen aan op de Koningsspil door middel van een rotonde.

Geschiedenis

Het Overijsselse deel van de N34 is begin jaren 50 van de 20ste eeuw aangelegd als rijksweg. Op de huidige plek van de aansluiting lag oorspronkelijk een gelijkvloerse kruising die in 2001 is omgebouwd tot de huidige ongelijkvloerse aansluiting. De N34 is tussen de N36 nabij Ommen en Coevorden in de periode 2016 - 2018 omgebouwd tot een stroomweg met een maximumsnelheid van 100 km/u. De aansluiting Hardenberg is daarbij niet aangepast.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijk (gepland) • EesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt