Aansluiting Hengelo-Zuid

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
27 Hengelo-Zuid
AS Hengelo-Zuid.png
Weg NLA035.svg
Kruisende wegen NLN739.svg / Haaksbergerstraat
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1977

De aansluiting Hengelo-Zuid, is een aansluiting in de rijksweg A35 met nummer 27 ten zuiden van de plaats Hengelo en bedient ook het bedrijventerrein Twentekanaal en via de N739 de plaats Haaksbergen. Vanuit Hengelo is de N739 de snelste route naar de N18 richting Groenlo en Winterswijk. De aansluiting heeft dan ook een regionale functie.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een haarlemmermeer waarbij de A35 schuin over de N739/Haaksbergerstraat heen gaat met twee viaducten, waarbij beide rijbanen twee rijstroken en een vluchtstrook hebben. De N739 heeft ter plaatse van de aansluiting gescheiden rijbanen en een vrijliggend fietspad, de kruisingen zijn geregeld met een VRI. Direct ten noorden ligt het bedrijventerrein Twentekanaal. Richting het zuiden volgt eerst het gehucht Beckum en zes kilometer verderop de plaats Haaksbergen.

Geschiedenis

De A35 tussen de aansluiting Delden en de aansluiting Enschede-West is in 1977 als eerste segment van deze snelweg opengesteld inclusief de aansluiting Hengelo-Zuid in zijn huidige vorm. In de jaren 90 werd het industrieterrein flink uitgebreid.

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Aansluitingen in de A/N35

3231302928272625

Ongenummerde aansluiting: WijthmenNijverdal-OostWierden-West

Knooppunten: AzeloBuren